Idei de amenajare pentru balcoanele mici si inchise


Desigur, din punct de vedere al design-ului ar fi ideala sa existe un spatiu de comunicare intre balcon si restul locuintei. Totusi trebuie sa stii cum sa iti amenajezi balconul chiar daca nu beneficiezi de o asemenea trecere. Fiind un spatiu mic, il poti transforma intr-o zona inedita de relaxare, abordand idei mai indraznete pe care altfel nu le-am pune in practica.
Din punct de vedere al finisajelor, specialistii recomanda sa utilizezi culorile deschise deoarecere acestea vor crea senzatia de mai mult spatiu. De exemplu, in cazul peretilor, alegeti vopsea in culori neutre, pastelate, lambriuri in nuante de alb, crem sau bej, dar si caramida pe care o puteti vopsi/varui in aceleasi culori mai devreme mentionate. De asemenea, faianta este o alta solutie, una durabila datorita rezistentei materialului in timp. In plus, este usor de intretinut si curatat.
In ceea ce priveste pardoseala, „regula” culorilor deschise trebuie respectata si in acest context. Exista o multime de finisaje precum parchet, gresie sau piatra, finisaje pe care de obicei le alegi in functie de stilul de amenajare. Mai departe, elementele nelipsite dintr-un balcon sunt: florile/plantele, masuta de cafea si scaunele sau canapeaua. Toate acestea contribuie la oaza de relaxare pe care ne dorim sa o obtinem prin amenajarea balconului. Cum le putem imbina astfel incat sa arate bine?
In primul rand, florile/plantele sunt accesorii nelipsite din casele noastre si asta este un lucru bun. Insa, atunci cand ai un balcon mic, ele il pot incarca mai mult decat ai crede. Asadar, este indicat sa optezi pentru o gradina verticala sau pentru ghivece suspendate. Toate acestea iti vor salva din spatiu.
Referitor la piesele de mobilier, daca balconul este ingust, scaunele si masutele rabatabile sunt cam singura solutie. Sunt folositoare si usor de depozitat. Iar daca te bucuri de putin mai mult spatiu, poti aduce chiar o mica canapea care se va dovedi mai confortabila decat predecesoarele scaune. Bancutele din lemn sunt si ele potrivite, in special daca stilul de amenajare este de inspiratie rustica sau country-chic.
Si cum in orice incapere ai nevoie de spatii de depozitare, pe balcon, politele reprezinta o optiune practica. Le puteti monta pe perete, pana la nivelul tavanului, maximizand cat mai mult spatiul. Pentru a aduce un strop de culoare in balcon poti alege cateva tablouri minimaliste, covoare traditionale sau moderne, perne colorate pentru decor sau orice alt accesoriu, vor inviora atmosfera.