Blog

Keep up to date with the latest news
Garduletul viu din merisor- perfect pentru gradinile elegante

Garduletul viu din merisor- perfect pentru gradinile elegante

43695262_4Merisorul este un arbust ornamental rezistent, nativ din Marea Britanie. Acest arbust are frunzele mereu verzi, facand flori galbene in cursul primaverii. De asemenea, fructele sale apar vara, fiind de culoare verde deschis. Merisorul poate atinge inaltimea maxima de opt metri, dar asta – in decursul a 20 – 50 de ani. De remarcat este faptul ca fructele si frunzele sale sunt toxice, iar ingerarea lor poate cauza deranjarea stomacului, in vreme ce contactul poate duce la iritarea pielii.

Acest arbust ornamental poate fi cultivat in zone insorite, cu umbra partiala sau total umbrite. De asemenea, el poate fi plasat fara probleme in orice punct cardinal al gradinii. Mai mult, merisorul se dezvolta in orice tip de sol, fiind preferabil ca locul sa fie bine drenat. Unul dintre riscurile plantarii merisorului consta in faptul ca cimisirul poate fi uscat de razele solare prea puternice, dar si de vantul puternic si constant.

Cum plantam si cum ingrijim merisorul?Arctostaphylos-uva-ursi

Unul dintre avantajele acestui arbust consta in faptul ca este un arbust ornamental mereu verde. Totodata, el poate fi tuns sub diverse forme, in asa fel incat gradina ta sa poata beneficia de un important adaos estetic. Merisorul poate fi propagat cel mai bine prin intermediul puietilor, desi gradinarii pot apela si la seminte pentru acest lucru. Puietii trebuie plantati la mijlocul toamnei. Indicat ar fi sa plantezi puietii mai intai in niste recipiente, dupa care sa transferi arbustii in gradina. In general, acest merisorul este rezistent la conditii de seceta, putand fi folosit si pentru crearea unor garduri vii. Aceste garduri pot atinge inaltimi cuprinse intre 45 de centimetri si 4,5 metri, in functie de necesitati si vor transforma gradina casei tale intr-una foarte eleganta. 

Atentie la insectele daunatoare!

cimisir_merisor_buxus_microphylla_arbust_ornamental_garduri_vii_3Desi nu este o planta deloc pretentioasa, merisorul este sensibil la unele insecte, cum ar fi termitele. Florile sale sunt polenizate de catre albine, ele rasarind din aprilie pana in luna mai. De asemenea, florile cimisirului au fost folosite de-a lungul timpului la producerea berii in Franta. Pentru plantare, trebuie ales un loc umed, dar care se dreneaza bine. In plus, ar trebui sa pui constant resturi vegetale la baza plantei, pentru a controla umezeala si aparitia buruienilor. Pentru o crestere accelerata, merisorul poate fi tuns periodic. Totusi, specialistii recomanda sa nu tunzi acest arbust inainte de sosirea iernii, pentru a preveni aparitia unor probleme legate de dezvoltarea sa.

Related Posts

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Prima camera pentru bebelus este un loc in care mama si bebelusul isi vor petrece cea mai mare parte a timpului. Pentru 2020, designerii…

Read More
Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

O casă este adesea cea mai mare investiție financiară pe care o vei face în viață. Iata câteva sfaturi suplimentare pe măsură ce ai în vede…

Read More