Blog

Keep up to date with the latest news
Feng Shui: vant si apa

Feng Shui: vant si apa

          Este destul de greu sa verifici autenticitatea principiilor Feng-Shui, mai ales atunci cand ai de a face cu falsi `specialisti`. In plus, majoritatea consultantilor recomanda ca principiile Feng Shui sa fie aplicate inca din faza de concepere a planului arhitectural deoarece are foarte mare legatura cu orientarea locuintei, cu forma camerelor si cu modul in care comunica cu spatiul inconjurator. Feng Shui ca si traditie, s-a nascut in China rurala devenind mai apoi o practica a Curtii Imperiale. Se concentreaza pe relatia dintre om, locuinta sa si mediul inconjurator iar scopul principal este de a imbunatati aceasta relatie, pentru cat mai multa energie pozitiva. Desi dupa cum spuneam, ideal ar fi ca structura locuintei sa fie deja in concordanta cu invatamintele Feng Shui, sunt totusi si cateva tehnici de amenajare a locuintei care pot sa imbunatateasca modul in care lucram, ne relaxam sau ne simtim in locuinta noastra. Pana la urma urmei nu au ce rau sa faca.

           Primul pas in aplicarea cu succes a regulilor feng shui este sa-ti schimbi modul in care simti si gandesti despre locuinta ta. Casa noastra este castelul nostru iar totul din jurul nostru trebuie sa sustina sentimentul nostru de bine. Ne reprezinta, ne reflecta personalitatea, indiferent daca ne place sau nu. In functie de destinatia incaperii, regulile feng-shui difera dupa cum veti afla citind in continuare.

  • Living-ul feng-shui

          Conform regulilor feng shui, living-ul trebuie sa contina scaune, canapele si fotolii cat mai simple si elegante. Evita sa asezi scaunele sau canapeaua cu spatele la usa. Cea mai buna modalitate de a organiza ideile de decorare este sa imparti camera in mai multe sectiuni cu anumite roluri. Spre exemplu, una care reprezinta divertismentul si conversatiile si o zona destinata lecturii, informarii si destinderii.

          Opteaza pentru fotografii si tablouri incadrate in rame elegante, lumanari, paturi si perne cu modele cat mai simple. Metalul este unul dintre elementele Feng Shui si poate fi reprezentat usor prin corpuri de iluminat placate, decoratiuni si vopsea in culori metalice. Biblioteca poate fi alcatuita din cateva rafturi inalte cu carti copertate clasic, adaugand textura si profunzime sufrageriei. Rafturile mai mici, in care cartile sunt combinate cu fotografiile de familie constituie o alternativa mai cocheta.

          Culorile din camera de zi trebuie sa fie calde si primitoare, in tonuri naturale, pamantii, care sa uneasca toate celelalte elemente din incapere. Acestea scot in evidenta obiectele de mobilier si decoratiunile, creand astfel un contrast placut. De altfel, se pare ca trebuie sa evitam combinatiile de rosu si negru pe o suprafata prea mare pe considerentul ca incita conflicte intre femei si barbati.

12
  • Feng Shui pentru dormitor

          Dormitorul este cea mai intima incapere, constituind un refugiu. Este destinat dragostei, romantismului, relaxarii, destinderii fizice si mentale. De aceea si culorile in care il decoram ar trebui sa evite sa stimuleze ochiul si creierul prea mult.

           Patul este cea mai importanta componenta a dormitorului. Asigura accesibilitatea din toate directiile si asaza capatul patului langa un perete pentru a spori sentimentul de siguranta. Nu trebuie sa uitam nici de tablia de la capatul patului. Iar dulapurile din dormitor nu sunt menite depozitarii. Sau cel putin nu ar trebui sa fie. Daca avem posibiltatea, amenajarea unui mic dressing este ideala.

            Lumina naturala este de dorit in orice incapere din casa, insa in dormitor aceasta poate dauna somnului, asa ca trebuie controlata cu jaluzele de culoare inchisa. Alegerea culorilor din interiorul dormitorului are ca sursa de inspiratie patul. De asemenea, iti recomandam sa selectezi o nuanta care sa se opuna usor personalitatii tale.

3
  • Regulile Feng-Shui pentru bucatarie

          Bucataria este deseori numita “vatra casei”, caci in culturile antice aceasta era un loc sacru. Aceasta trebuie sa fie amenajata astfel incat sa sustina gatitul si conversatiile; orice inhiba aceste doua activitati fundamentale nu apartine bucatariei. Bucataria trebuie sa fie si

Related Posts

Stocul de spaţii de birouri din principalele oraşe regionale a depăşit 1 milion mp

Stocul de spaţii de birouri din principalele oraşe regionale a depăşit 1 milion mp

Stocul de spaţii de birouri din principalele oraşe regionale a depăşit 1 milion mp 30% din volumul din Bucureşti. Iaşi a devenit al doilea cel …

Read More
O casă…pentru toate gusturile

O casă…pentru toate gusturile

Cauți să te muți la o casă nouă care să satisfacă și cele mai pretențioase gusturi? Avem locuința ideală pentru tine. Este vorba de o casă…

Read More