Blog

Keep up to date with the latest news
Design interior in stil minimalist

Design interior in stil minimalist

indretningDesign interior minimalist - numit si arta ABC, arta minimala, este un curent artistic aparut in secolul XX care incearca sa minimalizeze intr-o creatie artistica numarul de culori, forme, linii, valori si texturi, cat de mult se poate. Designul minimalist se caracterizeaza prin forme simple, linii drepte si printr-o imagine de ansamblu aerisita.

Minimalismul in designul interior presupune folosirea non culoriilor, in majoritatea cazurilor peretii fiind albi. Geometria ocupa un loc foarte important in acest stil, transparenta si inlocuirea mobilelor masive cu mobile simple, cum ar fi rafturile in loc de biblioteca, canapelele simple din piele sau stofa, taburetele, mesele joase taiate in forme abstracte sau spatiile zidite in pereti pe post de dulapuri. Se renunta complet la covoare sau mochete, acestea fiind inlocuite cu parchet, chiar si in bucatarie sau in baie.

Se pune accent foarte mult pe calitatea materialelor. Se opteaza pentru materiale simple transpuse in obiecte artistice, ca de exemplu se inlocuiesc obisnuitele lustre cu lampi de dimensiuni mari, din compozitie metalica sau chiar cu abanjur din hartie.

Mobilierul minimalist propune un spatiu simplu, curat, aerisit si exclude orice ingramadire de obiecte. Accentul fiind simplitatea intr-un mod artistic si de efect.25092_19_1288817287

Dar mobilierul modern si minimalist nu trebuie sa fie atat de rece pe cat se tem multi ci trebuie sa fiu simplu, practic si placut din punct de vedere estetic, fiind asadar nevoie sa se gaseasca un nivel de simplitate potrivit.

Un principal aspect in stilul minimalist este lumina, atat in arhitectura cat si in design. Spatiul trebuie sa fie cat mai aerist si luminos. Din acest motiv culoarea alba predomina. Draperiile si perdelele vor fi inlocuite cu jaluzele.

Minimalismul este preferat de persoanele moderne, tinere, dinamice care aleg sa se inconjoare doar de obiecte de prima necesitate pentru a nu mai pierde timpul pentru intretinerea si curatarea casei.

Pentru amenajarea unei case in stil minimalist trebuie sa fim atenti la cel mai mic detaliu, absolut toate elementele trebuie integrate cu atentie si precizie. Rezultatul - o casa ce exprima libertate si lejeritate.

Related Posts

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Prima camera pentru bebelus este un loc in care mama si bebelusul isi vor petrece cea mai mare parte a timpului. Pentru 2020, designerii…

Read More
Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

O casă este adesea cea mai mare investiție financiară pe care o vei face în viață. Iata câteva sfaturi suplimentare pe măsură ce ai în vede…

Read More