Blog

Keep up to date with the latest news
De ce sa apelezi la un agent imobiliar in procesul de cumparare

De ce sa apelezi la un agent imobiliar in procesul de cumparare

Chiar daca vrei sa îti cumperi un apartament sau o casa, este important sa ai un agent imobiliar alaturi de tine. De ce? Pentru ca un agent imobiliar te fereste de luarea unei decizii gresite.

Mai mult decât un intermediar

Nevoia de consultanta imobiliara este din ce în ce mai mare, atât pentru vânzator, cât si pentru cumparator. Majoritatea consumatorilor pornesc la drum cu un buget limitat si nu mai iau în considerare si costurile de consultanta imobiliara. La finalizarea tranzactiei, unii consumatori nu sunt multumiti de alegerea facuta, altii chiar ajung sa o regrete. Un agent imobiliar e mai mult decât un intermediar, este un reprezantant al cumparatorului. Gânditi-va la el ca la un avocat care îsi apara interesele clientului sau. Un agent imobiliar va fi atent la nevoile si dorintele consumatorului, dar va lua în considerare si aspectele tehnice precum caracteristicile proprietatii dorite.

Cumparatorul e emotional, un agent dedicat vine cu partea rationala

Un agent imobiliar dedicat întelege nevoile clientilor sai, identifica beneficiile identificate drept importante de catre acesta, filtreaza ofertele disponibile pentru a identifica proprietatile care satisfac cel mai bine nevoile clientilor, ofera consultanta juridica, se ocupa de negociere, semneaza actele, etc.

Exista situatii în care cumparatorul gaseste casa potrivita, ezita sa o cumpere de teama si rateaza ocazia de a locui în casa perfecta. Exista însa si situatii în care consumatorii devin emotionali în legatura cu o anumita casa, se îndragostesc de ea si vor cu orice pret sa o cumpere. La sfârsitul tranzactiei, sunt dezamagiti sau nemultumiti de alegerea facuta. Rolul unui agent imobiliar este sa fie rational, obiectiv, sa îi arate clientului atât avantajele, cât si dezavantajele caselor dorite, pentru a lua împreuna decizia cea mai buna. Un agent imobiliar are experienta, va vedea toate micile detalii care nu sunt vizibile unui cumparator aflat la prima achizitie.

În concluzie, o proprietate este o achizitie destul de importanta, pe care o faci o singura data în viata sau în situatii deosebite, de câteva ori. Este important sa ai lânga tine o persoana cu experienta în acest domeniu, o persoana care te întelege si care îti pune la dispozitie toate datele necesare luarii unei decizii bune.  

Related Posts

Crezi ca esti capabil sa iti vinzi singur proprietatea?

Crezi ca esti capabil sa iti vinzi singur proprietatea?

Crezi ca esti capabil sa iti vinzi singur proprietatea? Gandeste-te din nou. Multi oameni cred ca vor economisi bani daca isi vand casele singuri si u…

Read More
Achizitionarea unei locuinte

Achizitionarea unei locuinte

Esti pregatit sa achizitionezi o locuinta? Cumpararea acesteia reprezinta una dintre cele mai importante decizii din punct de vedere financiar pe care…

Read More