Blog

Keep up to date with the latest news
De ce e mai relaxant sa stai in chirie

De ce e mai relaxant sa stai in chirie

chirie

In multe tari din occident, persoanele care prefera sa stea in chirie, sunt mai multe decat in Romania, deoarece romanilor le place sa stie ca ei sunt proprietarii. Astfel sunt  multi oameni care fac sacrificii mari pentru a se aseza la “ casa lor”.

Cand stai in chirie, esti mai flexibil. Unul dintre avantajele inchirierii este ca te poti muta oricand in alta parte, daca nu mai iti convine ceva, sau doresti ceva nou. Daca ti se ofera un job mult mai departe de actuala ta locuinta, poti sa iti cauti o chirie mai aproape de locul tau de munca. Daca preferi o zona mai linistita, un imobil ce sa detina si curte, esti flexibil sa alegi orice altceva. De asemenea si daca bugetul tau creste sau scade, in functie de banii de care dispui poti sa te multi intr-o alta locuinta.

Scapi de „stresul proprietarului” – plata ratei la banca: Va spuneam de curand de creditele ipotecare, fie el Prima Casa, sau un produs standar, actiuni care aduc cu ele grija platii  lunare la banca. Chiar daca suma poate fi egala cu cea a chiriei, stresul psihic e mult mai mare, deoarece consecintele neplatii sunt mai dure.

Ai posibilitatea de a imparti chiria cu cineva: Un avantaj mare al statului in chirie e faptul ca poti imparti costurile cu cineva, prieteni, colegi, rude, astfel cheltuielile vor fi mai mici, iar tu iti vei permite alte mofturi. E indicat sa te gandesti bine cu cine ai dori sa imparti chiria si sa cunosti persoanele bine, pentru a nu te trezi cu suprize neplacute in viitor.

Nu trebuie sa ai grija reparatiilor majore: Ca in orice locuinta, ai responsabilitatea de a o pastra intr-o stare buna, insa cand vine vorba de lucrari majore, atunci proprietarul se va ocupa de ele. Daca esti inundat de vecin, daca se sparge o teava sau alte probleme , nu tu va trebui sa platesti daunele. Ca proprietar, o data cu beneficial de a avea o casa, vei avea si grija intretinerii ei.

Nu platesti taxe pe proprietate: Taxele anuale pe proprietate sunt o alta grija a proprietarilor. Comparativ cu alte tari, la noi in Romania sunt mai mici, dar avand in vedere starea actuala a economiei, tendintele de majorare a impozitelor catre stat sunt vizibile si evidente. Ca si chirias, tu nu vei avea aceasta grija.
Noi iti recomandam calduros sa optezi pentru o chirie eleganta, pentru a avea parte de confort si sedere placuta.

Related Posts

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Prima camera pentru bebelus este un loc in care mama si bebelusul isi vor petrece cea mai mare parte a timpului. Pentru 2020, designerii…

Read More
Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

O casă este adesea cea mai mare investiție financiară pe care o vei face în viață. Iata câteva sfaturi suplimentare pe măsură ce ai în vede…

Read More