Blog

Keep up to date with the latest news
Curiozitati despre...bani!

Curiozitati despre...bani!

Stiati ca…images (2)

 …Se spune ca banii au o putere satanica? Ei trantesc oamenii la pamant, ii ridica in slavi, ii pun sa-si sacrifice pana si viata si ii arunca in lupta

 …Se considera ca urmatoarea putere financiara a lumii va fi China? Viteza cu care inmultesc miliardarii in aceasta tara este uimitoare! In anul 2002 nu existau miliardari in China. In 2007, numarul lor era de 106! In momentul de fata sunt in jur de 280 (fata de 271 in 2011 si 189 in 2010), un numar care plaseaza China pe locul doi in lume, dupa SUA (400 de miliardari), dar inaintea Rusiei (100 de miliardari).

 …O data cu trecerea timpului, valoarea banilor a crescut aducandu-le unora grandoarea iar altora dezastrul?

 …Bacisul acordat la restaurant are legatura cu vremea de afara? Se spune ca oamenii  lasa un bacsis mai mare la restaurant intr-o zi frumoasa, decat intr-una mohorata. Asadar, atat vremea cat si vremurile influenteaza generozitatea oamenilor!

 …In anul 1984 un telefon mobil (evident, mult mai mare decat cele actuale), costa 4.195 $ si foarte putin si-l puteau permite?

 …Intretinerea unui ursulet panda intr-o gradina zoological cost de 5 ori mai mult decat intretinerea unui elefant?

 …Statisticile americane au aratat ca posesorul unui caine de lux din Statele Unite Ale Americii cheltuieste pentru animalul sau mai mult de 13.000$ pe an?

 …Cheltuielile facute de stat pentru fabricarea unei bancnote de un dolar se ridica astazi la 3 centi iar fabricarea unei monede metalice 0.50 $ costa 8 centi? Costul monedelor si bancnotelor din tara noastra nu a fost dat publicitatii.

 …Originea simbolului dolarului are si ea mai multe explicatii, dar cea mai raspandita este aceea ca a rezultat din evolutia scrierii „P s” (pentru pesos)? Cu timpul, „S” s-a suprapus peste „P”, luand astfel nastere unul dintre cele mai cunoscute (si purtate) simboluri din lume: $!

 …O moneda se afla in circulatie aproximativ 30 de ani? De aceea de spune ca atunci cand dam unui cersetor un ban, nu ne simtim mai saraci; nu pentru ca am fi mai „bogati” sufleteste, ci pentru ca este posibil ca moneda sa se intoarca la noi, in cursul vietii.

 …Un tatuaj pretentios, executat de un artist profesionist, poate costa 30.000 $, uneori chiar si mai mult?

 …Mai mult de 20 % din populatia planetei castiga sub 425 $ pe ani, respectiv; 35.42 dolari pe luna? Asta inseamna putin mai mult de 1 $ pe zi.

 …Cel mai scump film mut din epoca de aur, filmul “Ben-Hur” a filmului a costat 3.9 milioane de dolari?

 …In  statiunea de cercetari McMurdo din Antarctica, populate cu 200 de locuitori, a fost intalat de curand un bancomat?

 …Constructia vasului Titanic a costat, la inceputul secolului XX 3 milioane de dolari iar turnarea filmului despre acest vas, realizata dupa aproximativ 100 de ani, a costat aproximativ 100 de milioane de dolari?

Related Posts

Cartierul Gruia - Student, caut chirie

Cartierul Gruia - Student, caut chirie

Din seria cartierelor aflate în topul preferințelor studenților, dar nu numai, își face loc și cartierul Gruia. Noi am vorbit și desp…

Read More
Tu ai idee în care cartier s-au închiriat cele mai multe apartamente luna aceasta?

Tu ai idee în care cartier s-au închiriat cele mai multe apartamente luna aceasta?

Dacă te-ai hotărât să te muți la Cluj sau doar să îți schimbi locuința, noi îți spunem care sunt cele mai ”preferate&r…

Read More