Blog

Keep up to date with the latest news
Curiozitati despre Cluj Napoca

Curiozitati despre Cluj Napoca

Stiati ca…549903_331255616975351_1168270585_n

 

…Urmele arheologice confirma faptul ca in perioada 500 i.e.n. – 100 e.n., in aceasta zona triburile dacice convietuiau cu celtii?

…Clujul a fost distrus de navalirea mongola in 1241? Acesta a fost repopulat cu colonistii adusi din vestul Europei, in special sasi.

…In anul 1655, trei sferturi din cladirile orasului au fost distruse de un incendiu devastator?

…intre anii 1738-1739, 20% din locuitorii Clujului au murit in epidemia de ciuma, care a ravasit intreaga Europa?

…In secolele XIV-XV, Clujul a fost numit “orasul-comoara” datorita prosperitatii sale si a influentei pe care o avea in politica regatului maghiar?

9t0kec… in Centrul Clujului cele trei mari piete ,P-ta Unirii , P-ta Avram Iancu si cu P-ta Mihai Viteazul formeaza un triunghi echilateral? Poza de mai sus demostreaza acest fapt.

…La nord de Floresti se afla un damb numit “Dealul Melcilor”? In urma cu milioane de ani, cand Clujul era sub apele marii, acolo exista o laguna cu apa calda in care traiau numeroase vietuitoare marine; azi poti gasi o multime de fosile intacte ale acestora; e un loc ideal pentru a te plimba cu prietenii creationisti!

…Populatia majoritara a orasului este formata din romani (79,46%) iar minoritatea principala o reprezinta populatia maghiara cu 18.86% ?

…Astazi, Cluj Napoca este al treilea oras al Romaniei dupa numarul de locuitori (310 243, în 2007)?Cluj_center

Related Posts

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Prima camera pentru bebelus este un loc in care mama si bebelusul isi vor petrece cea mai mare parte a timpului. Pentru 2020, designerii…

Read More
Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

O casă este adesea cea mai mare investiție financiară pe care o vei face în viață. Iata câteva sfaturi suplimentare pe măsură ce ai în vede…

Read More