Blog

Keep up to date with the latest news
Cum sa pastrezi gazonul verde si in sezonul cald

Cum sa pastrezi gazonul verde si in sezonul cald

007-gazon-iarba-mucegaiul-de-zapadaDe cele mai multe ori, un gazon care nu este ingrijit corespunzator pe perioada verii va deveni maroniu. Specialistii spun ca pentru a se proteja, cele mai multe tipuri de iarba de la noi intra intr-o stare similara celei de peste iarna, pastrandu-si radacinile vii si renuntand la frunze. Cauzele unui gazon maro pot fi destul de multe:

Lipsa apei sau udarea insuficienta – in special in perioadele de seceta, cand, pe langa absenta ploilor, aerul este mai uscat, chiar si seara.

Ingrasamintele inadecvate – nu udati gazonul cu ingrasaminte pentru flori pentru ca riscati ca, in loc sa creasca o iarba mai bogata, sa o ardeti pe cea existenta. Acest fapt este valabil si pentru concentratii mai reduse. Alegeti fie un ingrasamant specializat pentru iarba (care va fi intotdeauna mult mai redus in nutrienti si minerale) si, daca nu aveti, folositi pur si simplu apa.

Traficul intens – exista gazon pentru trafic intens si ar trebui sa il luati foarte serios in considerare daca urmeaza sa calcati zilnic iarba de nenumarate ori. Vara iarba este mai fragila si capacitatea ei de regenerare mai redusa; daca este calcata des, aceasta isi reduce activitatea vegetativa pentru a se proteja.

Lipsa taierilor regulate – spre deosebire de pajistile de pe camp, unde exista un echilibru subtil intre diverse specii, iarba singura nu isi poate sustine intr-un mod coerent calitatea daca nu este taiata regulat. Exista, desigur, intervale decise pentru fiecare specie de iarba, dar toate functioneaza dupa acelasi principiu: un gazon taiat este mai verde pentru ca plantele dau continuu frunze noi de la radacina.13_gazon2

Ploile acide – tot mai dese si in tara noastra, ataca in primul rand florile si frunzele fragile. Iarba are parte de acelasi tratament. In cazul in care sti ca a avut loc o ploaie acida, cel mai bun lucru pe care poti sa il faci este sa uzi in mod regulat cateva seri la rand dupa eveniment, pentru a-i diminua efectul.

Dintre toate elementele de mai sus, apa este cea care influenteaza cel mai mult calitatea gazonului in luna august. Uda zilnic daca se poate, dupa apusul soarelui. Nu iti face griji daca apa balteste in iarba, pentru ca vara posibilitatea aparitiei ciupercilor este neglijabila. Elimina smocurile de iarba maro formate pe suprafata gazonului deaoarece pe langa efectul estetic implicit, aceasta miscare va impulsiona producerea frunze verzi tinere.

Elimina regulat din gazonul curtii tale tufele de papadie sau de trifoi. Un gazon invadat de asemenea plante secundare va arata implicit mai rau si va lasa impresia de dezordine, chiar daca va fi verde.

Related Posts

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Prima camera pentru bebelus este un loc in care mama si bebelusul isi vor petrece cea mai mare parte a timpului. Pentru 2020, designerii…

Read More
Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

O casă este adesea cea mai mare investiție financiară pe care o vei face în viață. Iata câteva sfaturi suplimentare pe măsură ce ai în vede…

Read More