Blog

Keep up to date with the latest news
Cum sa iti vinzi locuinta

Cum sa iti vinzi locuinta

Atunci cand ne hotaram sa ne vindem locuinta, putem obtine succesul urmand aceste doua etape: renovam si reparam aspecte strategice si facem o evaluare realista a locuintei. Baia si bucataria sunt considerate zone strategice iar remodelarea atenta a acestora aduce doar beneficii. Instalatiile si podelele sunt de asemenea elemente care influenteaza succesul unei vanzari.

  • Bucataria

Cheia succesului este sa mobilam si sa utilam bucataria cu componente care se demodeaza greu si care sunt in ton cu gusturile majoritatii. Un mobilier mai vechi, dar stilat, poate fi si el atragator, in special pentru cei cu gusturi retro. Mobila o poti reconditiona cu un strat de lac sau vopsea. Aparatele de bucatarie noi stimuleaza interesul cumparatorului. Nu risca folosind lucruri extravagante si fa schimbari care sunt in ton cu zona in care se afla casa. Iti va fi destul de greu sa vinzi  un apartament de lux, dar situat intr-un cartier putin cautat sau chiar rau-famat.

  • Baia

Lumina poate imbunatati aspectul oricarei bai; deci schimbam corpurile de iluminat. Gresia si faianta contribuie decisiv la formarea unei imagini de ansamblu bune. Placile uzate, demodate, sau ciobite trebuie schimbate cu orice pret. Si, intrucat detaliile fac diferenta, n-ar strica sa adaugam un covoras de baie si un dulapior pentru a oferi spatiu suplimentar de depozitare.

  • Peretii

Este foarte indicat sa remediem eventualele probleme ale tavanelor si peretilor cat mai rapid. Un zugravit este facil si nu costa mult, iar efectele pot fi surprinzatoare.

  • Instalatiile

Al treilea aspect la care trebuie sa depunem maxima atentie sunt instalatiile: electrice, sanitare, de gaz. Daca sunt vechi, le inlocuim sau macar ne asiguram ca sunt complet functionale. Este indicat sa innoim prizele, intrerupatoarele, robinetele etc.

  • Podelele

O podea din lemn masiv reprezinta un avantaj cu conditia ca aceasta sa se prezinte intr-o stare cat mai buna. Slefuieste-o si inlatura covoarele pentru a le oferi potentialilor cumparatori o priveliste impresionanta. Poti face un tratament de `infrumutesare` si parchetului fara costuri mari.

Evaluarea

Stabilirea unui pret corect pentru proprietatea pe care o detii este esential. Este foarte usor sa cazi in capcana supraevaluarii (90% dintre vanzatori) iar la sfarsit sa iti vinzi locuinta sub valoarea ei reala. In aceasta privinta, ajutorul unui consilier imobiliar este foarte valoros. Un sfat util este sa analizezi oferte similare. Cauta locuinte asemanatoare in aceeasi zona si fii atent la caracteristici precum anul constructiei, suprafata, numar de camere, modernizari si altele pe care le consideri importante.


 

Related Posts

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Prima camera pentru bebelus este un loc in care mama si bebelusul isi vor petrece cea mai mare parte a timpului. Pentru 2020, designerii…

Read More
Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

O casă este adesea cea mai mare investiție financiară pe care o vei face în viață. Iata câteva sfaturi suplimentare pe măsură ce ai în vede…

Read More