Blog

Keep up to date with the latest news
Cum pastrezi caldura in casa, in anotimpurile rec

Cum pastrezi caldura in casa, in anotimpurile rec

utila-shutterstock_62680993_0f4f1e5dd3Deoarece frigul se apropie cu pasi repezi, ne-am gandit sa va spunem din timp, niste solutii simple si practice, cu ajutorul carora veti putea pastra caldura in casa pentru mai mult timp, economisind astfel si bani.

Suluri la usi si geamuri

Fa rost de suluri, pe care le poti gasi in orice magazin si orienteaza-te inspre culori ce sa fie si in ton cu locuinta ta. Preturile acestora nu este mare, asa ca le poti achizitiona cu usurinta, depinzand si de material si de calitatea pe care o prefer. Pune-le la geamuri si la usi, astfel vei impiedica curentul si aerul rece sa se cuibareasca pe sub pragul usilor si pe la fereste. Aceasta este o sulutie foarte practica, mai ales daca nu ai geamuri termopan.

Banda adeziva

Probabil ca deja stiai ca cea mai mare cantitate de aer rece, patrunde pe la usi si geamuri, de aceea noi iti sugeram sa izolezi zonele libere, prin care circula aerul, cu banda adeziva special create pentru asa ceva. Mai poti de asemenea sa montez un prag de lemn, la usi, impiedicand astfel curentul sa circule prin casa.

Da-i casei tale o gura de aer curat:

Casa trebuie aerisita indiferent cat de frig e afara. Poti face acest lucru deschizand larg geamul de la sufrageria, sau usa balconului. Lasa toate usile larg deschise prin casa pentru ca aerul sa circule cu usurinta. Fa acest lucru 5 minute, iar casa ta se va simti mai proaspata.

Nu-ti neglija caloriferele:

Deoarece caloriferul este principala sursa de incalzire, acesta are nevoie de conditii bune, pentru a functiona corect. De aceea trebuie sa ii oferi atentie constanta. Verifica cu atentie daca nu sunt scurgeri de apa la imbinari si robineti. Vopseste-l periodic. Vopseaua reduce riscul de aparitie a fisurilor. Din cand in cand aeristeste-l, indifierent daca are apa in interior. Tot ce trebuie sa faci este sa desurubezi robinetul sis a lasi aerul dinaintru sa iasa cateva minute. Pentru a impiedica apa sa curga pe jos, este indicat sa ai langa tine un recipient.

perdele-draperii-alb-4-mDraperiile tin frigul la distanta

Draperiile si jaluzele tin frigul departe de casuta ta.  Daca vei avea grija sa inchizi usile, atunci caldura din camera va sta cuminte acolo si nu se va risipi.

Poti recurge la trucul simplu cu folia de aluminiu. Pe peretele unde este caloriferul , lipesti o folie de aluminiu, in asa masura incat caldura degajata de calorifer, va fi proiectata spre interiorul camerei. Simplu si util.

Acestea sunt doar cateva din trucurile la care poti recurge, pentru a iti mentine locuinta calda si pe timpul lunilor mai reci. O atmosfera calda, iti va imbunatati considerabil starea de spirit si vei fi zi de zi energic si bine dispus.

Related Posts

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Prima camera pentru bebelus este un loc in care mama si bebelusul isi vor petrece cea mai mare parte a timpului. Pentru 2020, designerii…

Read More
Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

O casă este adesea cea mai mare investiție financiară pe care o vei face în viață. Iata câteva sfaturi suplimentare pe măsură ce ai în vede…

Read More