Blog

Keep up to date with the latest news
Creste un lamai dintr-un sambure

Creste un lamai dintr-un sambure

2822592800_3434c5d73d_oIata o idee interesanta de proiect pe care il poti realiza impreuna cu copiii tai, conectandu-i astfel cu natura, in timp ce ii inveti despre cresterea plantelor si cum ia viata un copacel.
Sa cresti un lamai de la zero este mai usor decat ti-ai fi inchipuit. Tot ce iti trebuie este o lamaie, niste pamant de ghiveci si de “Mama Natura” care va avea grija de restul. Proiectul pe care ti-l prezentam astazi functioneaza si in cazul fructelor de grapefruit, portocale si, in general cam la toate citricele.

Materialele de care ai nevoie: 1 lamaie, un ghiveci,1 punga de plastic si 1 banda de cauciuc. In cadrul acestui material iti vom prezenta si instructiunile pentru procesul de plantare, insa trebuie sa stii ca nu este deloc complicat!

seminte_lamaie

Pasul 1. Cumpara o lamaie (de preferat sa fie organica), dupa care scoti un sambure din interiorul acesteia. Toate micile portiuni de pulpa trebuie sa dispara de pe sambure, iar acesta trebuie sa isi mentina starea umeda.

Pasul 2. Umple ghiveciul cu pamant, dar sa te asiguri inainte de asta ca ghiveciul este prevazut cu gauri pentru scurgerea apei. Mai departe pui samburele in pamantul din ghiveci. Sa ai grija ca samburele sa fie acoperit cam de 1 centimentru de pamant si sa nu fie bagat prea adanc in interiorul ghiveciului.

Pasul 3. Acopera ghiveciul cu o punga curata de plastic si strange-o la capat cu o banda de cauciuc. Astfel vei crea un mediu caldut, o atmosfera cu umiditate potrivita pentru o crestere optima a samburelui. Punga de plastic are efect de sera. Acum trebuie sa asezi ghiveciul pe pervazul casei si sa astepti ca samburele sa infloreasca. Se uda cam o data la 4-5 zile.

56090060-orangerie-schoenbrunn

Pasul 4. Dupa ce vezi ca incepe sa infloreasca micul lamai, poti indeparta punga de plastic, dupa care continui sa uzi planta o data la 4-5 zile, ori de fiecare data cand observi ca pamantul este uscat, iar lamaiul pare usor vestejit. Toate acestea depind de climatul pe care il are fiecare in casa. Pe timp de vara, poti scoate planta afara.

Pasul 5 Dupa ce planta incepe sa creasca, este indicat sa o replantezi intr-un ghiveci mai mare. Desigur ca vei schimba si pamantul, odata cu repozitionarea lamaiului. De asemenea, poti adauga si ingrasamant fertil, pentru bunastarea lamaiului.

Related Posts

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Prima camera pentru bebelus este un loc in care mama si bebelusul isi vor petrece cea mai mare parte a timpului. Pentru 2020, designerii…

Read More
Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

O casă este adesea cea mai mare investiție financiară pe care o vei face în viață. Iata câteva sfaturi suplimentare pe măsură ce ai în vede…

Read More