Blog

Keep up to date with the latest news
Cluj Napoca 2015 si dinozaurii transilvaneni

Cluj Napoca 2015 si dinozaurii transilvaneni

Declararea orasului nostru ca si Capitala Europeana  a Tineretului in anul 2015 a insemnat mai mult decat dobandirea unui titlu care de altfel ne face destul de mandrii, stiind ca a urmat unei competitii intre 49 de orase europene. A mai insemnat si inca inseamna un program de promovare si sustinere a tineretului clujean si a orasului in sine, denumit Cluj Napoca 2015. Programul este implementat de Federatia Share Cluj-Napoca si a initiat proiecte foarte frumoase, propuse atat de municipalitate, Universitatea Babes-Bolyai si alte organizatii cat si de studenti si tineri antrepenori.

Dintre toate acestea amintim de proiectul „Scena Verde” care presupune construirea unui teatru plutitor pe lacul de langa Iulius Mall, precum si de `totemul` Cluj Napoca 2015 pe care cu siguranta l-ati vazut in plimbarile dumneavoastra din Parcul Central. Mai amintim si de Ziua 15 (Day 15), proiect in cadrul caruia sute de origami au decorat strazile si peretii Clujului, toate acestea exprimand sustinerea fata de cei care se confrunta cu diferite forme de abuz in scoli. Nu putem uita de Untold Festival  si nu suntem lasati sa uitam de diversele reparatii stradale. Si inca multe alte evenimente ne asteapta, multe propuse de tineri creativi si care acum sunt in plin proces de organizare, dupa ce au participat la concurs iar ideile lor au fost considerate suficient de bune pentru a fi finantate.

Pana atunci va mai informam si asupra unei expozitii care credem ca ar prezenta interes atat pentru copii cat si pentru adulti. Si aici ne referim la expozitia intitulata `Ultimii dinozauri din Transilvania` si organizata de Universitatea Babes-Bolyai, Directia Patrimoniul Cultural Universitar, prin Muzeul de Paleontologie-Stratigrafie si Laboratorul de Paleotheriologie si Paleontologia Vertebratelor (Facultatea de Biologie si Geologie). Daca va intrebati unde puteti vedea fosilele si reconstructiile dinozaurilor care au populat teritoriul Transilvaniei acum aproximativ 70 de milioane de ani, va transmitem ca acestea sunt gazduite in foaierul Casei Universitarilor (str. Emanuel de Martonne, nr. 1). Este deschisa tuturor iar biletele de intrare au urmatoarele preturi: 5 lei pentru prescolari/elevi/studenti/pensionari, 8 lei pentru angajatii Universitatii Babes-Bolyai si 16 lei pentru adulti.  Si nici nu este necesar sa va grabiti deoarece expozitia tine pana in 30 septembrie. Singurele zile in care este inchisa sunt: 31 mai, 1 iunie si 15 august.

Ne vedem acolo sau la oricare dintre evenimentele care ne vor antrena in acest an!

Sursa: www.cluj2015.eu

Related Posts

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Prima camera pentru bebelus este un loc in care mama si bebelusul isi vor petrece cea mai mare parte a timpului. Pentru 2020, designerii…

Read More
Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

O casă este adesea cea mai mare investiție financiară pe care o vei face în viață. Iata câteva sfaturi suplimentare pe măsură ce ai în vede…

Read More