Blog

Keep up to date with the latest news
Cele mai noi tendinte in design-ul de birou

Cele mai noi tendinte in design-ul de birou

In ultimii ani, design-ul de birou s-a indepartat de spatiile formale, conventionale si s-a transformat tot mai mult in ceea ce inseamna spatii jucause si recreationale. Tot mai multe companii incep sa se adapteze acestor noi tendinte si sa combine business with pleasure pentru a crea o forta de munca mai productive si captivate, cu scopul de a se diferentia in mod deosebit de competitori. Daca cautati sa imbinati munca si joaca in biroul dumneavoastra, dar nu aveti idee de unde sa incepeti, acest ghid simplu ar trebui sa va fie de folos.

Recreati casa de acasa

Cum cei mai multi angajati petrec mai mult timp la munca decat acasa intr-o zi obisnuita, pentru majoritatea dintre acestia biroul a devenit o a doua casa. Totusi, aceasta situatie poate creste nivelul de stres printre angajati, iar un spatiu de lucru cenusiu si sec accentueaza acea stare. Pentru multe companii, solutia este sa sparga bariera dintre locul de munca si casa. Crearea unei stari de confort, informala in spatiile collaborative, poate ajuta membrii companiei sa se simta mai in largul lor, ceea ce duce la cresterea creativitatii si, implicit, a performantei lor.

Oferiti angajatilor sansa de a se relaxa

Au fost realizate numeroase cercetari care explica faptul ca daca stati mult in fata unui calculator, acest obicei va poate afecta pe termen lung atat sanatatea psihica cat si cea fizica. Pentru a va pastra angajatii motivati si implicati in sarcinile lor, birourile au nevoie de spatii in care oamenii sa se izoleze complet de atributiile lor, pentru a-si descarca surplusul de energie. Camerele de joaca devin tot mai comune in birourile moderne, cu scopul de a oferi angajatilor sansa de a se relaxa cand lucrurile devin tot mai coplesitoare. Ok, probabil ca a juca tenis de masa in orarul de munca suna contrar productivitatii, dar de fapt, pe termen lung, pauzele lungi imbunatatesc productivitatea angajatilor.

Culoare si pozitivism

Simple schimbari in estetica generala a biroului, precum schimbarea mobilierului sau accentuarea cu o culoare a unor elemente de decor, pot crea foarte usor o identitate pozitiva a companiei. Nu numai ca un mediu de lucru placut reduce numarul de absente, dar ii poate face pe angajati sa fie mai buni si, totodata, va poate ajuta sa atrageti oameni talentati.

Related Posts

Craciunul in locuintele moderne

Craciunul in locuintele moderne

Sarbatorile de iarna se apropie. Decoratiunile traditionale de Craciun sunt primitoare si inspira un aer cald, dar poate nu sunt potrivite pentru cei …

Read More
Giethoorn - orasul magic

Giethoorn - orasul magic

In Olanda, exista un oras magic care se deosebeste de celelalte orase datorita strazilor sale, care sunt „construite” in totalitate, din a…

Read More