Blog

Keep up to date with the latest news
Ce sa facem ca dormitorul sa para mai mare?!

Ce sa facem ca dormitorul sa para mai mare?!

Probabil pentru fiecare dintre noi, dormitorul reprezinta acel loc în care putem evada din lumea reala si a ne pierde într-o lume imaginara. Este locul perfect de a dormi, a medita si de a ne gasi intimitatea la sfârsitul fiecarei zile. Indiferent cu cine am împarti aceasta zona de relaxare si destindere, întotdeauna vom simti necesitatea unui spatiu mai mare. Daca dormitorul dumneavoastra nu va poate oferi spatiul de care aveti nevoie, ne-am gândit sa va punem la dispozitie cîteva sfaturi utile care vor face ca dormitorul sa para mai mare:

1. Ordinea si curatenia reprezinta aspectul cel mai important al unui dormitor care nu dispune de un spatiu atât de generos. Aruncati sau aranjati în cutiii obiectele pe care nu le mai folositi. Eliberati spatiul de tot felul de obiecte inutile, pentru a va bucura de mai mult spatiu. Daca doriti sa aveti în dormitorul dvs., cât mai multa armonie, relaxare si echilibru, solutia ar fi sa pastrati ordinea si curatenia.

ponturi pentru amenajarea mobilei din dormitor

2. Rearanjati mobila astfel încât fiecare obiect de mobilier sa se integreze perfect în spatiu. În momentul în care comandati sau cumparati mobilierul pentru dormitor, aveti grija ca acesta sa se potriveasca dimensiunilor. Pentru a nu irosi spatiul, optati pentru linii drepte care sa se muleze perfect pe toti peretii camerei.

3. Cea mai buna alegere pentru un dormitor a carui spatiu nu este atât de generos, o reprezinta mobilierul multifunctional. Instalati o canapea multifunctionala în locul patului situat pe mijloc, pentru a va bucura de mai mult spatiu.

Idei pentru amenajarea unui dormitor mic

4. Folositi cât mai creativ spatiul de pe verticala. Montati cît mai multe etajere sau încorporati canapeaua – pat într-un corp multifunctional. În aceasta zona, va puteti aseza cartile si revistele preferate, decoratiunile si o parte din haine, daca exista elemente închise.

amenajarea unei camere

5. Culorile joaca un rol foarte important pentru ca dormitorul sa para mai mare. De aceea, este indicat sa folositi culori deschise si cât mai simple. Nu realizati combinatii ciudate de culori si încercati sa pastrati aceeasi nuanta pentru toti peretii. Insa, daca doriti un mic artificiu, puteti alege o culoare mai deschisa pentru tavan sau puteti opta pentru o pictura murala.

6. Folositi creativ lumina naturala, deoarece lumina este cea care influenteaza dimensiunile unei camere. Daca ferestrele dormitorului dumneavostra sunt largi, profitati de acest lucru si lasati sa patrunda cât mai multa lumina în încapere. 

7. Folosirea oglinzilor sau a suprafetelor care reflecta lumina reprezinta o alta metoda de a face ca spatiul sa para mai mare. Oglinzile pot fi amplasate pe pereti sau pe tavan într-o forma artistica, pentru a permite luminei sa inunde într-un mod inedit întreaga camera.

8.Înceracti sa va creati un spatiu care sa adune la un loc elementele care va relaxeaza. Cel mai indicat ar fi sa va amenajati un mic colt de lectura. Nu va trebui decât sa folositi o noptiera, o veioza care sa se potriveasca cu designul abordat, cu fotoliul, cu canapeaua sau patul si efectul va fi garantat.

Toate aceste sfaturi si trucuri simple, vor face ca dormitorul dumneavoastra sa devina un spatiu de vis din care nu veti dori sa evadati niciodata, si în care veti reveni cu cea mai mare placere la sfârsitul fiecarei zile.

Related Posts

Cartierul Gruia - Student, caut chirie

Cartierul Gruia - Student, caut chirie

Din seria cartierelor aflate în topul preferințelor studenților, dar nu numai, își face loc și cartierul Gruia. Noi am vorbit și desp…

Read More
Tu ai idee în care cartier s-au închiriat cele mai multe apartamente luna aceasta?

Tu ai idee în care cartier s-au închiriat cele mai multe apartamente luna aceasta?

Dacă te-ai hotărât să te muți la Cluj sau doar să îți schimbi locuința, noi îți spunem care sunt cele mai ”preferate&r…

Read More