Blog

Keep up to date with the latest news
Acoperisurile de tip terasa

Acoperisurile de tip terasa

In ultimii ani incep sa castige popularitate acoperisurile tip terasa. Acestea sunt foarte cautate mai ales in cartierele aglomerate si cu putin spatiu liber. Astfel, acoperisurile tip terasa ofera posibilitatea amenajarii unui spatiu de relaxare exterior atunci cand nu exista teren suficient pentru acesta. Construirea unui astfel de acoperis nu este limitata doar la constructiile noi. Din ce in ce mai multe cladiri vechi cu acoperisuri clasice isi schimba infatisarea adoptand un aer  modern, chiar avangardist. Nu in orice situatie se poate face trecerea la un acoperis tip terasa dar pentru acele situatii care permit aceasta trecere va prezentam cativa pasi care v-ar putea ajuta.

0

1. Planifica!

In functie de structura de rezistenta a cladirii, vor trebui realizate lucrari mai mult sau mai putin ample. Pentru a afla exact ce presupune construirea unui astfel de acoperis si lucrarile care trebuie facute, consultarea unui arhitect este absolut necesara. De multe ori pentru a ajuta structura de rezistenta a casei vor fi necesare lucrari de intarire si consolidare a fundatiei, stalpilor de rezistenta si poate chiar a zidurilor. In plus, vei avea nevoie si de autorizatie de constructie. Dar un plan bine facut de la inceput te aduce  deja la jumatatea drumului.

2. Fii sociabil

In construirea unui acoperis de tip terasa este necesar sa tinem cont de imprejurimile noastre. Daca inaltimea cladirii pe care este construita terasa este mult mai mare decat a cladirilor vecine, in momentele de relaxare am putea fi partasi ai unor evenimente sau discutii din curtea vecinilor. Lucruri pe care nici noi, si mai mult ca sigur nici vecinii nostri, nu dorim sa le vedem. Cel mai bine este sa vorbim cu vecinii si sa-i informam de intentiile noastre si eventual sa incercam sa obtinem un acord din partea lor. Pentru un plus de intimidate, peretii din sticla opaca sau paravanele sunt recomandate.

3. Sa trecem la constructia propriu-zisa.

Dupa cum am observat deja, sunt destul de multe lucruri care trebuie luate in considerare atunci cand construim un acoperis tip terasa. Datorita faptului ca suprafata este plata, este foarte usor ca apa din precipitatii sa se infiltreze si sa afecteze atat cladirea in cauza cat si cladirile din jur. Astfel, este necesara o investitie intr-un sistem de drenaj pentru a evita eventuale incidente.

4. Cateva idei pentru amenajare

Terasa ta ar putea deveni o a doua sufragerie, o gradina la inaltime, un loc unde poti invita prietenii pentru a petrece o seara placuta impreuna, sau de ce nu, la un gratar. Decide ce in ce mod vrei sa o folosesti si pune-ti imaginatia la lucru. Nu uita insa sa alegi un mobilier potrivit pentru exterior si sa te asiguri ca instalatia electrica este izolata corespunzator pentru zilele ploioase.

 

Economia de spatiu si multi-functionalitatea sunt doua trend-uri importante in amenajarile imobiliare din acest deceniu. Si nu degeaba! Este doar in avantajul nostru sa avem spatiu de miscare, sa beneficiem de un ambient aerisit si de un loc in care ne putem relaxa, cu prieteni cu tot. Daca suntem insotiti si de mediul natural, cu atat mai bine. Asteptam si opiniile voastre in sectiunea de comment-uri.

 

0

Sursa: www.timeout.com, www.yellowpages.ca

Related Posts

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Prima camera pentru bebelus este un loc in care mama si bebelusul isi vor petrece cea mai mare parte a timpului. Pentru 2020, designerii…

Read More
Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

O casă este adesea cea mai mare investiție financiară pe care o vei face în viață. Iata câteva sfaturi suplimentare pe măsură ce ai în vede…

Read More