Blog

Keep up to date with the latest news
5 filme pe care un designer de interior trebuie sa le vada

5 filme pe care un designer de interior trebuie sa le vada

Imi pare deosebit de interesant sa poti urmari un film care sa poata constitui sursa de informare, cat si de inspirare pentru iubitorii de arta, si in special pentru pasionatii de design interior. Urmatoarele cinci filme, pe care le descriu pe scurt, sunt incluse de multe articole in topul filmelor pe care un designer de interior trebuie sa le vada. Sunt sigura ca totusi macar doua, trei dintre acestea ar putea provoca si educa si un neinitiat al designului interior. Asteptam cu drag parerile si comentariile dumneavoastra.

Milton Glaser: To Inform and Delight (2008)

Pentru multi, Milton Glaser este cel mai de seama grafic designer. Filmul `To inform and Delight` (A informa si a delecta) este de fapt o serie de interviuri care ne poarta prin viata personala a artistului (colegiu, casatorie, momente de glorie) si ne incanta prin prezentarile facute lucrarilor lui: designuri de revista/ziare, designuri interioare, logouri, identitati de brand, printuri, desene, postere si picturi. Milton este cunoscut indeosebi, pe plan profesional, ca fiind co-fondatorul Revistei New York (New York Magazine) si creatorul logoului I[heart] NY. Ca si om, este apreciat de cunoscuti ca fiind o persoana incredibil de calda, inteligenta si creativa.

info I NY

Clean Lines, Open Spaces

Documentarul cu acest nume prezinta arhitectura din mijlocul secolului XX din Arkansas si cum a fost influentata aceasta de `boom`-ul imobiliar de dupa cel de-al doilea razboi mondial. Cladirile cele mai reprezentative sunt descrise si analizate prin interviuri cu arhitecti, proprietarii de case si altii.

clean

Beauty Is Embarrassing

,,Beauty Is Embarrassing" sau `Frumusetea este jenanta` este un documentar amuzant, irelevant si inspirational, care ne prezinta viata unui alt artist important al Americii, Wayne White. White este, de altfel, si unicul narator din documentar, facandu-si astfel cunoscuta personalitatea si crezurile artistice in mod direct. Acesta si-a inceput cariera ca si cartoonist, devenind mai apoi creatorul unor imagini si simboluri pop foarte cunoscute, iar acum este apreciat pentru texte sarcastice inserate in picturi de peisaje. Am asteptari mari de la acest film.

beauty

Handmade Nation

Acest film documenteaza aparitia fenomenului D.I.Y ( Do It Yourself/ Fa singur) si al noului val de arta, mestesug si design.

DIY

Sketches of Frank Gehry

Frank Gehry este un arhitect foarte cunoscut international, fiind declarat de Vanity Fair ca cel mai important arhitect al timpurilor noastre. Printre cladirile concepute de Gehry mentionam: Walt Disney Concert Hall din L.A, Louis Vuitton Foundation din Paris, New World Center din Miami Beach, Dancing House din Praga si ar fi inca multe, multe altele. Evident, filmul este un documentar care ne prezinta viata si munca lui Gehry, doar ca nu dintr-o singura perspectiva, ci prin prisma mai multor persoane cunoscute.

gehry

Vizionare placuta!

Related Posts

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Prima camera pentru bebelus este un loc in care mama si bebelusul isi vor petrece cea mai mare parte a timpului. Pentru 2020, designerii…

Read More
Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

O casă este adesea cea mai mare investiție financiară pe care o vei face în viață. Iata câteva sfaturi suplimentare pe măsură ce ai în vede…

Read More