Blog

Keep up to date with the latest news
4 lucruri importante de care ar trebui sa tii cont, inainte de a incepe sa iti cauti chirie.

4 lucruri importante de care ar trebui sa tii cont, inainte de a incepe sa iti cauti chirie.

Din pricina entuziasmului, sau sub presiunea timpului,  multe persoane isi supraestimeaza bugetul, ceea ce poate sa te afecteze negativ atunci cand iti cauti o chirie.

O data cu venirea toamnei, in piata imobiliara se resimte tot mai tare dorinta studentilor de a inchiria o locuinta.  Studentii noi si vechi, revin in orasul in care studiaza, pentru a-si gasi cazare pentru noul an universitar. A iti gasi o chirie pe placul tau, ce sa se si incadreze in bugetul de care dispui, nu este de loc usor nici pentru cel care isi cauta o chirie, dar nici pentru cei care inchiriaza. E indicat sa tii seama de unele sfaturi inainte sa pornesti la drum in cautarea unei chirii.

Stabilieste-ti un buget realist.  Calea spre locuinta ideala, e pavata cu posibilatile tale financiare, asa ca atunci cand iti cauti o chirie, orienteaza-te spre ceva ce vei putea plati cu usurinta, fara a interveni mai apoi probleme, iar tu sa ramai fara nici un ban pentru traiul zilnic. Din pricina entuziasmului tau, sau a faptului ca esti in criza de timp, supraestimarea propriilor venituri poate fi o greseala ce va aduce dupa ea alte disconforturi. Odat? stabilit bugetul în care vrei s? te încadrezi, asigur?-te c?, pentru prima lun?, dispui de echivalentul a circa trei chirii (sau trei chirii ?i jum?tate). E bine sa iti gestionezi astfel banii, deoarece multi proprietari au pretentia unei garantii, care de obicei e echivalentul a cat platesti chiria, iar in cazul in care apelezi la o agentie imobiliara comisionul acesteia, reprezint? de regul?, echivalentul a jum?tate dintr-o chirie.

Gandeste-te in ce zona ti-ar place sa fie pozitionat imobilul in care vei locui. E indicat inainte de a incepe goana dupa chirie, sa iti alegi o zona orientativa in care ai vrea sa locuiesti. E mult mai usor sa iti setezi o zona de cautare, in functie de pozitia facultatii tale, a medicului sau a altor institutii pe care vrei sa le ai in apropiere.

Gaseste-ti coleg/ i de apartament. Pentru a mai reduce din costurile lunare, e indicat ca student/ a sa iti gasesti colegi de apartament pentru a imparti cheltuielile. Acest lucru e bine sa il faci din timp, inainte sa inceapa anul universitar.

Ia legatura cu un agent imobiliar. Exista sanse sa iti gasesti chirie si fara ajutorul unui agent, insa trebuie sa tii cont de faptul ca multe din ofertele pe care le vei gasi, se gasesc in portofoliul agentiilor imobiliare. Cel mai simplu ar fi sa iei de la bun inceput legatura cu un agent imobiliar pentru a iti usura cautarea. Orienteaz?-te spre o agen?ie activ? în zona în care tu vrei s? închiriezi, prezint? brokerului nevoile ?i cerin?ele tale ?i permite-i acestuia s?-?i prezinte ofertele ce corespund criteriilor stabilite.

Related Posts

Cartierul Gruia - Student, caut chirie

Cartierul Gruia - Student, caut chirie

Din seria cartierelor aflate în topul preferințelor studenților, dar nu numai, își face loc și cartierul Gruia. Noi am vorbit și desp…

Read More
Tu ai idee în care cartier s-au închiriat cele mai multe apartamente luna aceasta?

Tu ai idee în care cartier s-au închiriat cele mai multe apartamente luna aceasta?

Dacă te-ai hotărât să te muți la Cluj sau doar să îți schimbi locuința, noi îți spunem care sunt cele mai ”preferate&r…

Read More