Topul celor mai atractive orase europene pentru investitii imobiliare

Bucurestiul este mai atractiv pentru investitorii imobiliari decât Viena, Bruxelles, Praga sau Paris, potrivit unui top realizat de cotidianul britanic The Telegraph, care situeaza Capitala pe pozitia a 12-a în rândul celor mai interesante 20 de orase europene pentru investitii.

Printre punctele forte ale pietei imobiliare din Bucuresti, publicatia britanica noteaza costurile reduse ale tranzactiilor si economia post-tranzitie solida. Randamentul moderat spre scazut al chiriilor, taxarea ridicata a veniturilor din închiriere si tendinta de a proteja chiriasii reprezinta dezavantaje pentru capitala României.

Top zece al celor mai atractive destinatii pentru investitii imobiliare este dominat de Europa de Est, iar dintre orasele din vestul continentului doar Amsterdam, Roma si Berlin reusesc sa se plaseze în prima jumatate a clasamentului.

Budapesta ofera cele mai bune oportunitati investitorilor, urmata de Skopje (Macedonia), Amsterdam, Istanbul, Zagreb, Talin (Estonia), Berlin, Roma, Riga (Letonia) si Chisinau.

Pe pozitia 11, chiar înaintea Bucurestiului, se afla Varsovia, iar pozitiile urmatoare sunt ocupate de Bratislava, Liubliana si Viena. Ultimele cinci clasate sunt Bruxelles, Sofia, Praga, Helsinki si Paris.

Sursa: www.mediafax.ro

Pareri despre "Articol: Topul celor mai atractive orase europene pentru investitii imobiliare"

Lasati un comentariu

You have to be logged in to post a comment. Log in?

Puteti folosi aceste taguri si atribute HTML HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Contact Captcha