Sfaturi pentru cumpararea unui apartament

Daca intentionati sa cumparati un apartament, veti descoperi ca exista o serie de cereri din partea finantatorului sau a bancii care va oferita creditul necesar. De exemplu, acesta va include jumatate din taxele locuintei (care sa acopere cheltuieli si reparatii comune ale cladirii, dar despre care va vom oferi mai multe informartii mai jos) in calcularea dobandei atunci cand aplicati pentru o ipoteca. Nu se compara cu ceea ce se intampla atunci cand cumparati o casa. Acea taxa pe apartament va fi inclusa in ratele pe care le veti avea de platit lunar – o cifra care include in mod normal plata ipotecii si dobanda, taxele municipale si utilitatile – astfel ca cifra totala va determina suma care va va fi aprobata pentru ipoteca. Totusi, acest dezavantaj initial poate fi un avantaj pe termen lung, deoarece cunoscand anticipat toate cheltuielile pe care le veti avea, veti putea sa va distribuiti bugetul in mod corespunzator.

Si totusi, unde mi-a disparut privelistea?

Nu platiti in plus decat daca privelistea dumneavoastra este asigurata! Inainte de a cumpara un apartament intr-o cladire inalta, asigurati-va ca panorama pe care o aveti uitandu-va pe fereastra este protejata prin lege. Sunteti sigur ca exista vreo lege municipala sau regulament al cladirii si de constructie care protejeaza zona spre care dau ferestrele locuintei dumneavoastre? Nu platiti in plus pentru acea panorama superba pentru ca, in cativa ani, aceasta sa fie distrusa. Nu presupuneti ca va dura pentru totdeauna, ci cercetati planurile de viitoare constructii care s-ar putea face in zona si faceti rost de un contract din partea vanzatorului care sa specifice acest lucru.

Pareri despre "Articol: Sfaturi pentru cumpararea unui apartament"

Lasati un comentariu

You have to be logged in to post a comment. Log in?

Puteti folosi aceste taguri si atribute HTML HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Contact Captcha