Pretul initial exagerat afecteaza atat vanzatorul, dar si clientul sau agentul imobiliar

Vanzatorul poate fixa orice pret initial doreste, iar daca nu apare niciun client, pretul poate cobori oricand. Unii proprietari care folosesc o astfel de tactica au noroc si reusesc sa incaseze o suma multumitoare de bani. insa specialistii sustin ca stabilirea unui pret prea mare implica anumite riscuri, pentru cei mai multi dintre vanzatori. Agentii reactioneaza: consultantii imobiliari nu vor sa promoveze proprietatile cu sanse mici de vanzare. Chiar daca un pret mai ridicat duce la un comision mai mare, agentii prefera sa se ocupe de mai multe proprietati in timpul alocat uneia singure, ajungand la final la un castig mai mare

Cumparatorii se reorienteaza – clientii carora le place proprietatea, dar o gasesc inaccesibila din punct de vedere financiar, reusesc rapid sa gaseasca ceva similar. Pana cand va fi coborat pretul, se va pierde un potential cumparator Proprietarul poate avea de pierdut la final, chiar daca reuseste sa obtina pretul initial – cei mai multi proprietari isi vand locuinta deoarece au gasit alta, de obicei mai mare si mai frumoasa. insa daca asteapta prea mult, exista riscul ca noul camin sa fie vandut altcuiva.

Strainii isi scot proprietatile la vanzare chiar si cu 1-2% sub pretul pietei

Clientii straini care detin proprietati la noi in tara inteleg bine pozitionarea corecta inca de la inceput. Desi acestia sunt extrem de pretentiosi din punct de vedere al serviciilor, inteleg foarte clar rolul agentului si cer un pret cat mai aproape de realitate, spre deosebire de vanzatorii romani. Acestia din urma, spun agentii imobiliari,  nu sunt foarte receptivi la sugestiile altora.

Stabilirea unui pret corect este la limita dintre stiinta si arta, proces in care agentul imobiliar joaca un rol foarte important. in urma colaborarii cu un profesionist, clientul nu numai ca este asistat pe parcursul intregului proces, insa beneficiaza de informatii la care nu ar avea altfel acces – analiza comparativa de piata arata ce proprietati cu caracteristici similare sunt in zona, care este pretul de vanzare al locuintelor asemanatoare din apropiere sau detalii despre proprietatile vandute recent.

Pareri despre "Articol: Pretul initial exagerat afecteaza atat vanzatorul, dar si clientul sau agentul imobiliar"

Lasati un comentariu

You have to be logged in to post a comment. Log in?

Puteti folosi aceste taguri si atribute HTML HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Contact Captcha