Palatul Roz a lui Jayne Mansfield

In anul 1960, regina auto-promovarii Jayne Mansfield, a fost fotografiata in casa sa de pe Sunset Boulevard, Los Angeles, de catre fotograful Alan Grant pentru revista LIFE. Cumparat in 1957, enormul conac colonial spaniol; initial construit pentru actorul-cantaretul din anii 30, Rudee Vallee; a fost reinventat de catre sotul actritei, Mr. Univers-Mickey Hargitay, intr-un castel roz, o veritabila reflexie a personalitatii faimoasei actrite.

Hargitay si-a folosit anterioarele cunostinte in constructii pentru a transforma conacul intr-un omagiu adus imaginii sotiei sale. Cunoscand atasamentul lui Jayne pentru culoarea roz, Hargitay a luat-o drept baza pentru paleta de culori folosita in designul interior; totul, incepand cu peretii si terminand cu piscina in forma de inima din curte, cu mesajul "I Love You, Jaynie", fiind realizat in diverse tonuri de roz.

Dupa tragicul accident care a ucis-o pe actrita, conacul a fost cumparat de tobosarul trupei Beatles, Ringo Starr, care a incercat sa remodeleze proprietatea dupa propriul sau gust; insa tentativa lui de a vopsi peretii intr-o culoare alba, asemenea cover-ului faimosului album Beatles, a esuat, vechea culoare persistind, chiar si dupa numeroase incercari.

Intr-un final, casa a fost cumparata in 1976 de catre cantaretul pop britanic si admiratorul lui Mansfield, Engelbert Humperdinck. Acesta a restaurat exteriorul conacului la splendoarea sa roz, fapt care l-a conditionat sa creada ca spiritul lui Jayne Mansfield s-ar fi intors in vechea lui rezidenta. Humperdinck a afirmat ca de nenumarate ori a simtit aroma parfumului de petale de trandafir in casa, acesta fiind preferatul actritei; iar o data a crezut ca chiar a vazut fantoma lui Mansfield. Aceste aparitii s-au oprit dupa ce conacul a fost binecuvantat de un preot, in 1980.

Humperdinck a vandut proprietatea in 2002, cu conditia ca aceasta da fie pastrata in varianta originala; insa la citeva saptamani dupa finalizarea vanzarii, noii proprietari si-au anuntat intentia de a o demola in intregime. Spre marea indignare a istoricilor Hollywodieni, conacul a fost distrus la sfirsitul anului 2002; insa disparitia acestuia nu a putut eradica spiritul vivace a lui Jayne Mansfield. Mostenirea ei persista, in special sub forma fiicei sale, frumoasa actrita Mariska Hargitay, cunoscuta pentru rolul sau in serialul Law & Order: Special Victims Unit.

Pareri despre "Articol: Palatul Roz a lui Jayne Mansfield"

Lasati un comentariu

You have to be logged in to post a comment. Log in?

Puteti folosi aceste taguri si atribute HTML HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Contact Captcha