O asezare omeneasca unica in lume

Tu ai putea sa iti imaginezi cum ar fi ca in loc de tavan sa ai in casa o stanca?

Asa traiesc de secole bune spaniolii din satul Setenil de las Botegas, o localitate peste care pare sa se reverse muntele. Localitatea este un municipiu situat in provincia Cadiz, Andaluzia, Spania si are o populatie de putin peste 3.000 de locuitori.

Localitatea este intesata de casute albe, specifice regiunii spaniole Andaluzia, si are un aspect extrem de pitoresc. In plus, aceasta este unica tocmai datorita pozitiei sale si mai ales a caselor, magazinelor si cafenelelor care sunt construite efectiv stanca. In urma cu multi ani, fostele pesteri au fost transformate in locuinte, iar astazi satul traversat de raul Trejo, numara aproximativ 3000 de locuitori. Principalele indeletniciri ale acestora sunt agricultura dar si productia de mezeluri.

Denumirea actuala a localitatii a fost dobandita la sfarsitul secolului al 15-lea cand Setenil de las Bodegal a fost recucerit de catre catolici, fiind locuit inainte de mauri. Acestia au inceput sa cultive aici vita de vie si au obtinut recolte impresionante. In scurt timp, tinutul a fost impanzit de bodegi iar de aici i-a ramas si a doua jumatate a numelui (Bodegas). De pe urma podgoriilor de vin locuitorii satului au avut de castigat timp de multe secole. Mai exact pana in jurul anului 1860, cand toata via a fost distrusa iremediabil de filoxera.

In final, trebuie precizat ca staul este o atractie turistica importanta. Oamenii vin aici pentru unicitatea locului. In toata lumea, numai aici poti vedea cu ochii tai case construite sub stanca ce le tine loc de acoperis si doar aici te poti plimba pe stradute inguste ce par acoperite de bolovani uriasi din piatra, asa cum credeai ca exista doar in filme. Casele au fost construite cu multa ingeniozitate, astfel ca stanca imensa pare sa ameninte tot timpul ca se pravaleste asupra trecatorilor.

Pareri despre "Articol: O asezare omeneasca unica in lume"

Lasati un comentariu

You have to be logged in to post a comment. Log in?

Puteti folosi aceste taguri si atribute HTML HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Contact Captcha