Numarul constructiilor noi- in scadere

1411391a_imgPe parcurcursul anului 2013, volumul lucrarilor de constructii s-a redus atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de anotimp si de numarul de zile lucratoare. In timp ce lucrarile la constructiile noi au scazut, numarul lucrariloe de intretinere si reparatii este in crestere. Astfel, specialistii in domeniul imobiliar si cel al constructiilor sustin ca lucrarile de constructii noi au scazut cu aproape 10 %, ca si serie bruta. In acelasi timp, cu un procent de aproape 30 % au crescut numarul lucrarilor de reparatii capitale iar cu 12.7 % au crescut numarul lucrarilor de reparatii la cele curente si de intretinere, datele fiind furnizate de Institutul National de Statistica.

Cat despre cladirile nerezidentiale, tot o scadere a fost inregistrata si la volumul lucrarilor de constructii la aceasta categorie. Cresteri cu 5.4% s-au inregistrat la lucrarile pentru cladirile rezidentiale si cu aproximativ 1.4% la constructiile ingineresti.

 In ultima luna a anului trecut, s-a inregistrat o crestere a numarului de lucrari in comparatie cu luna noiembrie a aceluiasi ani. Ca si serie bruta, cresterea a fost de 8.1% iar ca si serie ajustata conform anotimpului si numarului de zile lucratoare, acest volum de constructii a scazut cu mai mult de 1 procent.In comparatie cu luna decembrie a anului precedent, indicatorul serie bruta este de asemenea mai mic cu 2.2% iar cel de serie ajustata este mai mare cu 0.7%.

Pareri despre "Articol: Numarul constructiilor noi- in scadere"

Lasati un comentariu

You have to be logged in to post a comment. Log in?

Puteti folosi aceste taguri si atribute HTML HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Contact Captcha