Libraria care a cucerit Internetul

Ne bucuram foarte mult cand vedem site-uri internationale mentionand Romania dintr-o perspectiva favorabila. De obicei, gasim  referinte la frumusetea peisajelor noastre dar in aceasta luna, Internetul a fost cucerit de o librarie din Bucuresti. Autorii postarilor au evaluat libraria `Carusel` , detinuta de Carturesti, de la cea mai frumoasa din Romania, la cea mai frumoasa din Europa Estica.

Aceasta a fost inaugurata in 12 februarie si potrivit datelor de pe Facebook, au participat peste 6000 de persoane. Libraria este amplasata intr-o cladire cu istorie de pe Lipscani nr. 55 (Bucuresti, Centrul Vechi) ce apartine celebrei familii de bancheri Chrissoveloni.

`Construit in 1860, Palatul Chrissoveloni a gazduit cea mai puternica familie de bancheri a Romaniei. Acestia aveau aici spatii de dormit, precum si birouri administrative. Dupa criza financiara din anii '30, cladirea a fost transformata intr-un bazar popular, iar ulterior comunistii au deschis aici magazinul Familia. In urma cu cativa ani, bijuteria arhitecturala a fost castigata in instanta de mostenitorul familiei, Jean Chrissoveloni, iar acesta a avut o singura dorinta - sa o redea culturii. Lucrarile de restaurare au trecut de un milion de euro, iar chiria lunara este de 17.000 de euro.` (sursa: www.stirileprotv.com)

Cele 6 etaje gazduiesc 10.000 de volume, 5000 de albume de muzica si film, o galerie de arta si un bistro. Administratorul paginii oficiale scrie intr-o postare ca `va puteti îndragosti aici, fara exagerare`.  Nu avem cum sa stim daca chiar asa este dar cu siguranta te poti pierde acolo cateva zile, iar de o carte buna te poti indragosti oricand.

123

Pareri despre "Articol: Libraria care a cucerit Internetul"

Lasati un comentariu

You have to be logged in to post a comment. Log in?

Puteti folosi aceste taguri si atribute HTML HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Contact Captcha