Iarna scad preturile apartamentelor

Statisticile arata cum ca in luna octombrie, valoarea indicelui national a atins valoarea de 1.070 euro/mp util, asta insemnand cu 34 euro/mp (3,1%) mai putin decat in luna anterioara. Anul trecut acest indice arata o valoare de 1.239 euro/mp. In prezent preturile  apartamentlor sunt cu 13,6% mai mici.

Din ce in ce mai des, preturile scad lunar cu 3 puncte procentuale. In momentul de fata, nici un indiciu nu ar arata ca reducerile de pret s-ar opri aici. In luna onctombrie, pretul apartamentelor vechi din capitala, a evoluat descrescator, astfel pretul acestora a ajuns  la 1.125 % euro mp de suprafata utila, adica cu 0,5% mai putin decat in luna precedenta si cu 10,7% mai putin decat anul trecut. Trebuie inteles ca nu toate sortimentele de apartamente vechi, intra in aceasta scadere a preturilor. Apartamentele ce au 1, 2 camere s-au ieftinit cu 1,5% respective 0,8%. Pe cealalta parte apartamentele cu 3 camere, au inregistrat o evolutie in usoara crestere de +0,1%, iar apartamentele cu 4 camere au inregistrat o crestere cu 0,8% dupa ce in celelalte luni au fost in scadere.

Clujenii sunt putin mai pretentiosi: In  blocurile construile inainte de anul 1990, care au in componenta lor apartamente, pretul mediu cerut a ajuns la 1.017 euro/mp util, in scadere cu 1,9 % fata de luna septembrie.  Apartamentele vechi cu 2 camere, cunosc cea mai mare variatie de pret. Aici s-a inregistrat o scadere de 3, 3%. Apartamentele cu 1 si 3 camere, s-au ieftini cu 0,7% in ultimile 30 de zile. Preturile actuale in ce priveste apartamentele vechi sunt cu pana la 8,5% mai mici in comparatie cu octombrie 2009, iar o diferenta considerabila fiind inregistrata in cazul garsonierelor.

Brasovul e un oras ce iti ofera sansa de investitie. In luna octombrie, apartamentele vechi au inregistrat o ieftinire cu 1%, pretul coborand de la 894 euro/mp util pana la o valoare medie de 885 euro/mp util. Apartamentele ce au in component lor 1 camera, pentru care cererea se mentine constanta, s-au ieftinit cu 0,5%, iar pretul cerut pecele apartamentele cu 2 si 3 camere a scazut in octombrie cu 1,4% respective 1,7% fata de luna anterioara. Cand vine vorba de apartamentele cu 4 camere, acestea s-au scumpit cu 1,1% pana la 836 euro/mp, dar raportat la metrul patrat util, raman totusi cele mai ieftine.

Pareri despre "Articol: Iarna scad preturile apartamentelor"

Lasati un comentariu

You have to be logged in to post a comment. Log in?

Puteti folosi aceste taguri si atribute HTML HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Contact Captcha