Guvernul doreste cresterea ritmului vanzarilor de locuinte ANL ocupate de chiriasi

Doar 413 chiriasi au putut fi convinsi pana in 2012 de ANL sa-si achizitioneze locuintele in care pana acum au fost chiriasi. Ministerul Dezvoltarii doreste sa vanda 2800 de apartamente din totalul de 30840, in decursul acestui an. Pretul apartamentelor a fost redus, fiind apropiat de pretul de constructie, plus ca exista posibilitatea ca aceste apartamente sa fie achizitionate si prin programul “Prima Casa”.

 Chiriasii nu isi doresc sa cumpere apartamentele in care locuiesc din cauza sumei simbolice pe care o platesc pentru chirie (100-200 de lei/luna). Pe langa acest fapt,  veniturile chiriasilor nu ar fi suficiente pentru a obtine un credit ipotecar.

Cu toate acestea, Guvernul Romaniei a facut o serie de pasi spre determinarea chiriasilor sa cumpere: a scazut pretul de inlocuire al imobilelor la 326 de euro/mp, de la 411 euro/mp, cat era anul trecut. La acest pret, achizitia unui apartament ANL in suprafata de 50 mp il costa pe chirias aproximativ 16.000 de euro.

Pentru a determina chiriasii sa cumpere, unele primarii au inceput chiar sa alinieze chiriile la nivelul pietei. „Spre exemplu, la Timisoara chiriile au ajuns la circa 700 de lei/luna. In plus, daca pentru tinerii pana in 35 de ani chiriile sunt subventionate, in cazul celor care depasesc acest prag de varsta nivelul acestora este stabilit de primarie“, a declarat Dumitru Nancu, directorul general al ANL.

Pareri despre "Articol: Guvernul doreste cresterea ritmului vanzarilor de locuinte ANL ocupate de chiriasi"

Lasati un comentariu

You have to be logged in to post a comment. Log in?

Puteti folosi aceste taguri si atribute HTML HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Contact Captcha