Greseli de evitat in momentul in care doresti sa vinzi o proprietate

Greseli de evitat in momentul in care doresti sa vinzi o proprietate

Anul 2014 s-a aratat favorabil tranzactiilor pe piata imobiliara. Din ce in ce mai multa lume cumpara, vinde sau inchiriaza proprietati si procesul pare sa ia amploare. In cazul in care te numeri printre  persoanele care detin un imobil pe piata si nu reusesti sa-l vinzi , cu siguranta este o rotita in mecanismul tau, care, nepusa la locul potrivit care face ca vanzarea nu aiba loc.

Iti prezentam cateva obstacole care stau in calea vanzarii sau tranzactionarii unui proprietar in a incheia o tranzactie.

1. Pretul prea mare raportat cu aspectele definitorii ale imobilului.

Majoritatea dintre noi avem tendinta de a acorda pe langa valoarea materiala ce i se cuvine imobilului si o doza de valoare sentimentala, care automat ridica pretul. In acest caz, asteptarile proprietarului, tind sa fie nerealiste.

Locuintele, de cand sunt scoase la vanzare, trec prin diverse procese de ajustare a pretului, pana in momentul in care tranzactia urmeaza sa fie realizata. Un ajutor de nadejde in indrumarea pe piata imobiliarelor poate fi agentul imobiliar, deoarece acesta cunoaste preturile din zona in care doresti sa vinzi, si te poate indruma  spre un pret correct si o tranzactie finalizata cu success.

2. Pentru a vinde o proprietate, trebuie sa o faci cunoscuta.

Stim deja ca reclama este sufletul comertului, si tot asa stau lucrurile si cu vanzarile de proprietati. Ca sa o vinzi, trebuie mai intai sa o faci cunoscuta. Asadar , este deosebit de important sa o promovezi pe site-uri-tinta specializate, ca informatia sa ajunga unde trebuie. Aceasta operatiune o poti face singur, sau poti apela la un expert imobiliar.

3. Fii pregatit si disponibil pentru vizite!

Imaginea despre proprietate poate fi usor alterata de o imagine dezastruoasa din casa. Te sfatuim ca atunci cand te pregatesti de vizite din partea potentialilor clienti sa mentii o anumita ordine deoarece imaginea este foarte importanta, si ea ramane intiparita in minte. Asadar, ai grija ca aspectul casei sa fie ingrijit, ordonat si sa scoti la iveala calitatile proprietatii.

4. Ai grija sa rezolvi eventualele probleme, inainte sa o vinzi.

Cel mai important, pe langa aspect, este o buna functionalitate . In acest caz, ocupa-te sa rezolvi toate defectiunile existente, atat de natura materiala, cat si de natura juridica. Este foarte important sa mentii o relatie franca cu cumparatorul, si sa nu ii lasi pe cap alte posibile cheltuieli.

5. Nu da informatii neadevarate

Cand vine vorba despre vanzari, tentatiile sunt foarte mari. Insa, cum am mentionat si la punctul anterior, mentinerea unei stari cat mai oneste cu potentialul cumparator, este foarte importanta. Fa o prezentare cat mai corecta a proprietatii pentru a iesi in castig de ambele parti. Proprietarul viitor isi va face atunci calcule reale pentru achizitionarea altor bunuri necesare renovarii.

Pareri despre "Articol: Greseli de evitat in momentul in care doresti sa vinzi o proprietate"

Lasati un comentariu

You have to be logged in to post a comment. Log in?

Puteti folosi aceste taguri si atribute HTML HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Contact Captcha