Cum sa alegi culorile din casa ta

Culori calde pentru un decor elegant

Atat pentru exteriorul casei tale cat si pentru interiorul acesteia este indicat sa alegi si sa utilizezi culorile si finisajele cu aspect natural iar pentru a obtine un decor elegant, trebuie combinate culori asortate din aceeasi gama. Pentru exterior culorile se aleg in functie si in concordanta cu stilul casei - traditional, modern, extravagant etc., imprejurimile, materialele si finisajele de la fatada, gard si gradina, insa fara exagerari, fiind preferata simplitatea.

Culoarea de accent

Fiecare incapere trebuie sa aiba o culoare de accent si implicit o zona care sa atraga atentia. Aceasta trebuie repartizata in asa fel incat sa formeze un triunghi, iar interiorul obtinut sa fie unul armonios. De asemenea, trebuie sa stii ca nu exista culori recomandate pentru anumite functiuni. Alegerea unei game coloristice trebuie sa se faca in paralel cu alegerea texturilor si desenelor de pe materialele de decor. Nu numai culorile conteaza in designul locuintei tale, ci si texturile. Atunci cand introduceti in decor un material texturat, precum tapetul sau piatra naturala, incercati sa il utilizati in cadrul aceluiasi spatiu ca accent.

Accesoriile decorative

Acestea pot fi utilizate pentru a introduce accente cromatice sau ca liant intre nuantele amenajarii dintr-o incapere. Atunci cand vopsesti peretii in doua culori, este important sa stiti ca schimbarea de nuanta se face intotdeauna la colturile inchise, si nu la muchii. Daca respecti aceasta regula simpla, vei putea colora fara grija peretii in tonuri diferite, pentru a asigura un plus de dinamism.

 

Pareri despre "Articol: Cum sa alegi culorile din casa ta"

Lasati un comentariu

You have to be logged in to post a comment. Log in?

Puteti folosi aceste taguri si atribute HTML HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Contact Captcha