Cum iti pregatesti debaraua pentru depozitarea lucrurilor

Cu siguranta si tu te numeri printre persoanele care se pregatesc pentru iarna, facand nenumarate feluri de bunatati precum muraturi, zacusca, compoturi, gemuri si multe altele. De aceea trebuie sa iti pregatesti debaraua corespunzator pentru a fi pregatita sa iti depoziteze toate bunatatile.

Sterge praful din debara, reimprospateaza putin aerul si organizeaza aranjarea borcanelor in asa fel incat rafturile sa reziste, iar tu sa nu pierzi timp cautand un borcanas atunci cand ai nevoie de el.

Pe etajerele joase lasa produsele de curatat, pentru ca nu cumva sa se scurga din ele pe borcanele cu bunatati, iar tu sa te trezesti cu fel de fel de reactii adverse si sa stai cu impresia gresita ca e din vina a ceea ce ai preparat. Borcanele mai grele pune-le pe rafturile de deasupra acestora, iar cele mai micute si mai usoare pune-le sus.

Incearca sa lipesti pe fiecare borcanel cate un biletel cu denumirea preparatului, pentru a nu pierde timp cautand ceea ce doresti. Acest lucru este practic si folositor.

Este foarte important ca debaraua sa fie aerisita bine, pentru a nu intra in ea aburii din bucatarie. Acestia pot crea condes si mucegai, care pot afecta si altera preparatele din camara.

Daca nu ai rafturi in camara, foloseste cutii de carton sau din lemn pentru a depozita borcanele. Este indicat atunci sa lipesti biletul cu denumirea preparatului pe capac, pentru a nu fi nevoit sa verifici fiecare borcanel in parte. Aseaza  cutiile una langa alta, iar cele ce contin borcanele mai usoare pune-le una peste cealalalta.

Desigur aceste cutii nu sunt menite doar pentru borcanele cu bunatati.  Acestea sunt folositoare si pentru depozitarea decoratiunilor de Craciun, hainele de care nu te folosesti in momentul de fata, genti, vase si alte lucrusoare pe care de cele mai multe ori le gasesti imprastiate prin casa.

Monteaza in debaraua ta un cuier metalic pentru a valorifica orice spatiu. Aici poti sa agati ustensilele folosite pentru curatenie, pungi cu sculele de reparat, pungi pentru cumparaturi si tot ceea ce crezi tu ca mai e nevoie.

Tu sti cel mai bine de cat spatiu dispui, insa valorifica orice coltisor din debaraua ta. Nu lasa niciodata dezordinea sa isi faca loc printre lucrurile depozitate acolo. Incearca pe cat posibil sa pastrezi totul la locul lui, sa aerisesti si sa stergi constant praful. Bucura-te de debaraua ta!

Pareri despre "Articol: Cum iti pregatesti debaraua pentru depozitarea lucrurilor"

Lasati un comentariu

You have to be logged in to post a comment. Log in?

Puteti folosi aceste taguri si atribute HTML HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Contact Captcha