Clujenii, incurajati sa isi asigure locuintele

Primaria Cluj-Napoca a anuntat ca a demarat actiunile de punere în aplicare a obligatiilor care le revin proprietarilor cu privire la asigurarea locuintelor. Cei care nu respecta normele legale risca sanctiuni de pâna la 500 de lei.

Clujenii sunt obligata sa îsi asigure locuintele conform prevederilor legale pentru 10.000 de euro sau 20.000 de euro în functie de tipul de locuinta, pentru care proprietarii platesc 10, respectiv 20 de euro. “În acest context cetatenii municipiului au obligatia de a contacta un asigurator autorizat si de a încheia un contract de asigurare obligatorie a locuintei împotriva dezastrelor naturale”, au aratat oficialii Primariei Cluj-Napoca.

Daca nu se conformeaza, clujenii risca amenzi cu valori cuprinse între 100 si 500 de lei. “Mentionam ca nu intra sub incidenta acestei legi persoanele juridice si fizice care si-au încheiat sau îsi vor încheia în perioada imediat urmatoare o asigurare facultativa a imobilelor cu destinatie locuinta în proprietate, care sa acopere si toate riscurile prevazute în asigurarea obligatorie”, spun reprezantantii municipalitatii.

Sursa: citynews.ro

Pareri despre "Articol: Clujenii, incurajati sa isi asigure locuintele"

Lasati un comentariu

You have to be logged in to post a comment. Log in?

Puteti folosi aceste taguri si atribute HTML HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Contact Captcha