Ce se ascunde in spatele asezarii actuale a Clujului?

Stiati voi oare ca orasul Cluj în Evul Mediu era o adevarata fortareata aparata de santuri cu apa si poduri care se ridicau noaptea?!

cluj in epoca medievala

Clujul a avut mai multe porti în Evul Mediu, care s-au darâmat de-a lungul timpului ca sa poata trece cu trasurile si cu masinile. Avea patru porti mari: poarta Manasturului ( la capat la Memorandumului, unde este Universitatea Tehnica), poarta Strazii Lungi (unde este Prefectura), poarta Podului (strada Regele Ferdinand), iar a 4-a era cea din mijloc (unde este Casa Armatei).

clujul medieval

Actualmente, se pot vedea urme ale Cetatii Clujului pe strada Potaissa, Avram Iancu, Turnul Croitorilor si în alte câteva locuri.

Potrivit istoricilor, cea mai veche strada din Cluj dar si din toata România este strada Regele Ferdinand, care se numea “Ulita Podului”. Iar primele constructii de blocuri au început în anul 1955, în cartierul Iris, pentru a oferi locuinte muncitorilor de la fabric. Acestea sunt usor de observant datorita faptului ca au acoperisuri.

Pareri despre "Articol: Ce se ascunde in spatele asezarii actuale a Clujului? "

Lasati un comentariu

You have to be logged in to post a comment. Log in?

Puteti folosi aceste taguri si atribute HTML HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Contact Captcha