`Casa stramba` din Polonia

Nu, nu este vorba de vreun efect fotografic sau iluzie optica. Aceasta casa, numita Krzywy Domek sau „Casa stramba”, este reala si se situeaza in orasul Sopot, pe strada Bohaterów-Monte-Cassino, la numarul 53. A fost construita în 2004 dupa un proiect al arhitectilor Szotynski si Zaleski, care s-au inspirat din benzile desenate fanteziste ale lui Jan Marcin Szancer si Per Dahlberg, doi artisti nationali.

Are o suprafata de aproximativ 4000m³ si adaposteste un centru comercial `Rezydent `, un restaurant cu terasa, o sala de jocuri si de asemenea, sediul radioului Muzyka Fakty FM. Si evident dispune de toate dotarile moderne necesare chiar daca nu prea pare posibil din exterior.

Casa Stramba are mod neobisnuit de a isi onora vizitatorii, de parca simplul aspect nu ar fi fost suficient de particular. Traditia acestui loc este ca persoanele implicate in evenimente culturale sa isi lase  semnatura pe un perete denumit, numit „Wall of Fame”. Iar in final va spunem ca aceasta constructie ocupa un loc in multe topuri ale celor mai ciudate cladiri din lume, motiv pentru care o consideram si noi fiind un `superlativ imobiliar`.

1234

Pareri despre "Articol: `Casa stramba` din Polonia"

Lasati un comentariu

You have to be logged in to post a comment. Log in?

Puteti folosi aceste taguri si atribute HTML HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Contact Captcha