Animalutele de casa si sarbatorile de iarna

Iarna poate fi o perioada magica a anului pentru familii, prieteni si, de asemenea, pentru animalele de companie. Pentru a ajuta ca toata lumea sa fie fericita si in siguranta, luati in considerare  traditiile de sarbatori ce ar putea fi potentiale dezastre pentru prietenul dumneavoastra blanos si fiti precauti, inainte ca sarbatorile sa inceapa.

 

Impodobeste casa!

Globurile, clopoteii si alte decoratiuni pot deveni repede noi jucarii sau lucruri interesante de explorat pentru animalele de companie, lucru care le-ar putea pune in pericol. Pentru ca ele pot fi interesate de unele lucruri pe care dumneavoastra, probabil, nici nu le observati, aveti grija cum decorati:

  • puneti ornamentele mai sus pe brad astfel incat cateii sau pisicile jucause sa nu poata ajunge la ele;
  • aveti grija sa nu puneti decoratiuni care ar putea fi usor ingerate de animalele de companie la imediatul lor acces;
  • legati cu banda scotch cablurile de la instalatia electrica;
  • tineČ›i sursele de foc  precum semineul sau lumanarile inaccesibile pentru animal, deoarece s-ar putea arde foarte usor.

Acasa de Craciun

Animalele sunt obisnuite cu o anumita rutina, iar de sarbatori, din cauza oaspetilor si nivelului crescut de activitate din caminul dumneavoastra, pot deveni foarte stresate. Din acest motiv, este bine sa amenajati un spatiu in casa unde este liniste si in care animalutul se simte in siguranta pentru a se putea ascunde.

Asteptati pana dupa sarbatori!

Daca va ganditi sa adoptati un animal de companie chiar inainte de sarbatori, va recomand sa va ganditi mai bine. O casa plina de zgomot, oaspeti si decoratiuni specifice Craciunului s-ar putea sa nu reprezinte conditiile ideale pentru un animal de casa nedresat. In plus, stresul cauzat de aceasta perioada mai aglomerata s-ar putea sa nu va permita timp suficient pentru a va dresa pisica sau cainele.  Recomandarea mea este sa asteptati pana anul viitor pentru a putea sa va dedicati timpul suficient pentru un animal.

Pareri despre "Articol: Animalutele de casa si sarbatorile de iarna"

Lasati un comentariu

You have to be logged in to post a comment. Log in?

Puteti folosi aceste taguri si atribute HTML HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Contact Captcha