Amenajeaza-ti o gradina pe peretii exterior ai casei

Nimic nu este mai frumos decat viata la o casa care are curte si gradina! Astfel, te poti bucura zilnic de natura, de aerul curat si de frumusetea florilor si plantelor. Mai mult, specialistii ne propun sa amenajam o gradina si pe peretii exteriori ai casei.

In primul rand trebuie sa alegi suportul pe care vrei sa amenajezi aceasta “gradina agatata”. Pentru a crea acest spatiu verde pe un perete exterior vei avea nevoie de o rama. Aceasta rama o vei alege in functie de designul pe care iti doresti sa il obtii si in interiorul acesteia se adauga pamant potrivit pentru speciile de plante pe care doresti sa le plantezi. Spre exemplu, poti alege o rama mai mica, de un metro patrat, unde vei planta cateva din florile tale favorite. Pentru a crea un tablou complet, pe suprafata peretilor pot fi amplasate mai multe astfel de rame.

O alta optiune pentru a obtine un astfel de design este sa aplicati o rama pe intreaga suprafata a peretelui. Puteti sa o impartiti in mai multe compartimente imbinand diferite specii din plante si flori. Pentru a obtine un mix deosebit si inedit, alege diverse culori si texturi.

In functie de dimensiunea pe care o alegeti pentru ghiveci sistemul de prindere ales trebuie sa fie unul extrem de rezistent pentru a nu intampina probleme si a evita situatiile neplacute. Printre cele mai potrivite optiuni sunt carligele rezistente. In plus, pentru a nu avea probleme cu umiditatea este important sa lasi putinspatiu gol intre ghiveci si peretele pe care il amenajezi.

Dupa ce agatati ghiveciul pe perete, urmatorul pas este acela de a alege plantele care vor schimba aspectul casei si vor atrage invidia vecinilor. Cele mai potrivite plante pentru a mica gradina suspendata pe peretii casei sunt iedera, begoniile, vita de vie sau ferigile. De asemenea, o optiune buna sunt plantele suculente.

Cand veti fi terminat totul de aranjat si plantele isi formeaza radacini in ghivecele de pe perete tot ce va ramane este sa udati plantele si sa va bucurati de frumusetea lor. Plantele se uda pe deasupra ramei pentru ca apa sa ajunga si jos, la ultima planta. Nu exista o regula pentru frecventa udarii lor, atunci cand observe ca solul este uscat este necesar sa le hidratezi.

Pareri despre "Articol: Amenajeaza-ti o gradina pe peretii exterior ai casei"

Lasati un comentariu

You have to be logged in to post a comment. Log in?

Puteti folosi aceste taguri si atribute HTML HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Contact Captcha