Ai deja o locuinta? Cum ar fi sa iti mai cumperi una?

A fi proprietar nu inseamna numai siguranta financiara si psihologica. Nu inseamna numai o pozitie sociala peste medie. De ce sa nu vrei mai mult? De ce sa nu faci primul pas spre prosperitate? Mai ales in aceasta perioada, cand poti profita de situatia favorabila existenta.

Pentru a exemplifica mai bine acest plan, trebuie analizat cazul celor care si-au cumparat o locuinta in perioada prospera de pe piata imobiliara. Acestia, dupa cinci ani vad cum valoarea locuintei lor aproape s-a injumatatit. Sa presupunem ca-si doresc o locuinta mai spatioasa. Ce-i de facut? Nu pot sa vanda pentru ca ar fi sinucidere curata. Totusi, faptul ca au o locuinta reprezinta o situatie aproape perfecta. Numai ca in Romania avem si mai mult ca perfectul. De ce sa nu profiti?

Acest material vine in sprijinul tau cu o sugestie foarte profitabila. Te-ai gandit vreodata sa-ti inchiriezi locuinta si sa te muti in alta, platind ratele la banca din chiria obtinuta? Este un moment potrivit sa faci asta, dat fiind ca piata imobiliara dispune de oferte foarte bune. Chiriile inca depasesc ratele la Prima Casa, iar ultimile modificari efectuate la finele anului trecut, care-ti permit sa achizitionezi o a doua casa prin programul guvernamental, te ajuta sa faci pasul spre o noua locuinta.

 

Iar pentru ca totul sa se desfasoare in deplina siguranta, iti prezentam cateva sfaturi: 

 

Lucreaza cu profesionisti

Colaborarea cu o agentie imobiliara te scuteste de o multime de probleme. Chiriasii care apeleaza la serviciile unei agentii imobiliare sunt mai seriosi decat cei care inchiriaza pe cont propriu. Totodata, daca actualii chiriasii se hotarasc sa plece, in perioada de preaviz agentul tau imobiliar iti va aduce alti chiriasi, iar apartamentul tau nu va ramane niciodata gol.

 

Atentie la matematica

Nu este de ajuns sa-ti inchiriezi prima locuinta la un pret care sa-ti acopere ratele la banca. Trebuie sa ai in vedere toate cheltuielile suplimentare, care nu intra in sarcina chiriasilor, cum ar fi impozitul anual pe cladiri si asigurarea obligatorie a locuintei. Schimbarea mobilierului, eventualele reparatii si imbunatatiri, toate trebuie sa faca parte din planul tau pe termen lung.

 

Alege cu grija chiriasii 

Nu uita care-ti este prioritatea: plata ratelor lunare la noul apartament din chiria de pe primul. Pentru aceasta ai nevoie de chiriasi seriosi, care sa aiba grija de locuinta si care sa fie in cautarea unei contractari pe termen lung. Orice luna in care apartamentul tau ramane gol, te obliga sa scoti bani din buzunar pentru a-ti plati rata la banca.

Pareri despre "Articol: Ai deja o locuinta? Cum ar fi sa iti mai cumperi una?"

Lasati un comentariu

You have to be logged in to post a comment. Log in?

Puteti folosi aceste taguri si atribute HTML HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Contact Captcha