Blog

Fii la curent cu ultimele noutăți!
Turnul de la nodul

Turnul de la nodul "N" se construieste

Construirea unui zgârie-nori de 25 de etaje în cartierul Manastur a fost conditionata de Comisia de Urbanism a Consiliului Local (CL). Daca investitorii respecta conditiile impuse, un bloc cu doua subsoluri, trei demisoluri, parter si 25 de etaje va fi construit aproape de nodul „N”, în mijlocul blocurilor de zece etaje.

O cladire multifunctionala va fi construita în cartierul Manastur pe Calea Floresti, aproape de nodul rutier „N”.

„Comisia de Urbanism a CL a decis ca investitorii sa faca amenajarile exterioare si apoi se trece la bloc. Prima data trebuie sa vina cu autorizatia de construire pentru amenajarile exterioare si apoi se semneaza autorizatia pentru bloc”, a declarat primarul interimar Radu Moisin.

Skyscrapers in Auckland, New Zealand

Image via Wikipedia

Mai exact, constructorii trebuie sa asigure largirea drumului cu o banda, accese pietonale si amenajarea taluzului. Proiectantii prezenti la sedinta de CL au precizat ca o astfel de abordare a proiectului este greu de realizat, „pentru ca amenajarile exterioare trebuie sa demareze odata cu lucrarile pentru bloc”. Cu toate acestea, investitorilor nu li s-a dat nicio alta varianta pentru constructia blocului de 31 de niveluri.

Proiectul a ridicat mai multe discutii la finalul acestui an, dupa ce investitorii care au obtinut toate avizele necesare au cerut autorizatia de construire. Primarul interimar Radu Moisin a amânat eliberarea actului pâna la consultarile cu CL si comisiile de urbanism (cea tehnica si cea formata din consilieri locali). Proiectul a fost avizat de Comisia Tehnica de Urbanism în 2008, pe când aceasta era condusa de fostul primar Emil Boc.

Sursa: citynews.ro

Related Posts

Cartierul Gruia - Student, caut chirie

Cartierul Gruia - Student, caut chirie

Din seria cartierelor aflate în topul preferințelor studenților, dar nu numai, își face loc și cartierul Gruia. Noi am vorbit și desp…

Read More
Tu ai idee în care cartier s-au închiriat cele mai multe apartamente luna aceasta?

Tu ai idee în care cartier s-au închiriat cele mai multe apartamente luna aceasta?

Dacă te-ai hotărât să te muți la Cluj sau doar să îți schimbi locuința, noi îți spunem care sunt cele mai ”preferate&r…

Read More