Blog

Fii la curent cu ultimele noutăți!
Transparente colorate

Transparente colorate

panouri decorative din sticla

Sticla, aceasta minune, cunoscuta de mii de ani, fascineaza si azi prin transparenta si stralucire. În prezent, în designul interior, sticla este redescoperita, reinventata si folosita în combinatii îndraznete. Desi pare fragila, sticla este un material foarte rezistent si extrem de adaptabil, calitati care o fac sa fie preferata de multi designeri. Posibilitatile de remodelare a spatiului facând apel la sticla, puterea ei de a pune în valoare lumina naturala si felul unic în care poate colora atmosfera unei încaperi fara a o sufoca, reprezinta trasaturi mult cautate în designul modern.

Prezenta în fiecare locuinta „la fereastra”, sticla permite luminii naturale sa ne spuna „buna dimineata” în fiecare zi. Perioada în care ferestrele se gaseau în dimensiuni si modele standard a fost lasata în urma iar dezvoltarile tehnologice în prelucrarea sticlei dau „mâna libera” designului contemporan. Ferestrele extinse de la pardoseala pâna la tavan inunda incaperile cu lumina maximizând totodata spatiul. Recomandarea designerilor pentru alegerea ferestrelor este aceea de a avea în minte cuvintele „simplitate” si „eleganta”, pentru ca fereastra reprezinta o deschidere înspre exterior, iar un design greoi si încarcat poate crea impresia unui obstacol, poate minimaliza spatiul. Mai mult, felul în care lumina naturala calatoreste prin camera pe parcursul unei zile, ofera designerilor un câmp de joaca pentru crearea celor mai nastrusnice efecte.

Vitraliile, pe care avem tendinta sa le asociem cu bisericile, folosite în designul interior reprezinta o piesa de rezistenta eleganta si sofisticata. Pot fi folosite pentru ferestre, usi de interior sau exterior, pentru balustrada scarilor, ca panouri separatoare între diferite camere  sau chiar ca obiecte de arta de sine statatoare. Pot fi gasite de asemenea o gama larga de obiecte de decor care încorporeaza vitralii: lampi, corpuri de iluminat, rame pentru oglinzi. Un vitraliu oricât de mic, atunci când este valorificat de lumina, va colora atmosfera unei încaperi si va atrage cu siguranta atentia.

Usile culisante din sticla câstiga din ce în ce mai mult teren si devin din ce în ce mai diversificate. Datorita transparentei sale, sticla este solutia preferata pentru conectarea a doua spatii fara a crea bariere, asa cum fac peretii. Panourile din sticla, deosebit de frumoase dar si practice, creeaza un decor extrem de luminos si pot fi o solutie salvatoare pentru apartamentele de mici dimensiuni. Din sticla mata, colorata sau imprimata, variantele sunt infinite!

Caramizile din sticla. Aspectul lor grafic deosebit contureaza stilul unei încaperi. În culori si texturi variate, caramizile de sticla îsi gasesc locul în orice colt al casei: în baie, bucatarie, sufragerie, mansarda. Acestea permit luminii sa traverseze spatiile oferind în acelasi timp intimitate si pot fi o solutie ingenioasa pentru cabinele de dus, spre exmplu.

Scarile din sticla. Pe lânga rolul lor practic dovedit, scarile sunt privite azi ca minunate elemente decorative. Alegerea unei scari din sticla denota îndrazneala si modernitate. Designerii de azi se întrec în crearea unor trepte care uimesc prin simplitate si ingeniozitate, iar efectul  produs de acestea într-o locuinta este de neegalat!

În combinatie cu alte materiale precum pielea, lemnul sau orice timp de metal, din sticla pot rezulta piese de mobilier unice: mese în forme neconventionale, etajere invizibile si chiar scaune. Sticla este azi un material vedeta si în bai – chiuvetele din sticla colorata, cabinele de dus si chiar cazile au împrumutat acest material luminos.

Obiectele de decor din sticla nu reprezinta o noutate, acestea regasindu-se în fiecare casa. În forme moderne, culorile intense sau invizibile prin transparenta lor, aceste obiecte decorative care pornesc de la vaze si ajung pâna la rame pentru tablori si obiecte de iluminat, sunt o solutie minunata pentru realizarea unei pete de culoare într-un decor sobru sau pentru personalizarea unui spatiu tern.

Si daca aveti impresia ca din sticla nu se poate face mai mult, caloriferele din sticlasunt noua solutie propusa de designeri pentru excluderea inesteticelor calorifere clasice din decorul modern. Tehnologia ne permite azi

Related Posts

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Prima camera pentru bebelus este un loc in care mama si bebelusul isi vor petrece cea mai mare parte a timpului. Pentru 2020, designerii…

Read More
Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

O casă este adesea cea mai mare investiție financiară pe care o vei face în viață. Iata câteva sfaturi suplimentare pe măsură ce ai în vede…

Read More