Blog

Fii la curent cu ultimele noutăți!
Tot ce trebuie sa stii despre Prima Casa 2014

Tot ce trebuie sa stii despre Prima Casa 2014

Programul Prima casa iti ofera posibilitatea de a accesa credite ipotecare intr-un mod extrem de simplu. Mai mult, cu conditia ca bancile sa ofere credite mai ieftine, statul garanteaza cu 50 % din imprumuturile acordate de acestea.

 

In ce conditii poti opta si tu pentru un credit Prima Casa?

In primul rand trebnuie sa nu detii sau sa nu fi detinut niciodata o locuinta.  Locuinta achitionata trebuie sa fie finalizata sau in diferite stadii de finalizare. In cazul in care construiti o locuinta din temelii, trebuie sa ai in posesie terenul aferent si sa fi primit autorizatia de constructie dupa februarie, 2010.

 

Cat despre buget, trebuie sa ai avansul minim necesar si sa constitui un depozit colateral egal cu dobanda datorata pe o perioada de 3 luni. Avansul minim este de 5% din pretul locuintei pentru valori pana la 60.000 eu. Pentru valori mai mari, acest avans este de 3.000+ (pretul de achizitie-60.000eu). Pentru constructiile de locuinte, avansul minim este de 5% daca valoarea constructiei nu depaseste 70.000 euro, iar daca valoarea este mai mare avansul se calculeaza astfel: 3500euro + (valoarea constructiei – 70.000euro). Durata maxima de rambursare a creditului este de 30 ani.

 

Comisionul de garantare, achitat catre FNGCIMM, are o valoare de 0.49% pe an. Rata dobanzii in lei nu va depasi Robor la 3 luni plus 2.5 puncte procentuale.Aceasta marja include totalul comisioanelor percepute de banca. In plus, specialistii ne asigura ca nu se percep comisioane de rambursare anticipata. In cele din urma, trebuie sa stiti ca este absolut necesar ca locuinta sa fie asigurata impotriva tuturor riscurilor. Mai mult, aceasta nu trebuie instrainata timp de 5 ani de la data achizitionarii. Pentru a obtine un credit, clientii trebuie sa se adreseze bancilor participante in programul Prima Casa. Acestea sunt obligate sa mentina conditiile de mai sus pe toata perioada creditarii.  Bancile inscrise in programul Prima Casa 2014 sunt BRD, BCR, Raiffaisen Bank, Banca Transilvania, Bancpost, Alpha Bank, Leumi Bank, Banca Romaneasca si Intesa Sanpaolo Bank.

 

Related Posts

Pregatirea casei pentru vanzare

Pregatirea casei pentru vanzare

Cand te hotarasti sa vinzi o locuinta este necesară dezvoltarea unui plan bun pentru te evidenția față de vecini și pentru a încheia cu succe…

Read More
Vrei o locuință mai spațioasă? Iată câteva trucuri!

Vrei o locuință mai spațioasă? Iată câteva trucuri!

Te-ai mutat într-o garsonieră? Camerele apartamentului în care locuiești cu chirie nu sunt suficient de mari? Nu trebuie să te pricepi …

Read More