Blog

Fii la curent cu ultimele noutăți!
Top 5 plante rezistente la frig pentru casa ta

Top 5 plante rezistente la frig pentru casa ta

 Anotimpurile reci bat la ușă, dar asta nu înseamnă că nu putem aduce puțină lumină și culoare pe balconul garsonierei, al apartamentului sau al casei noastre. Există plante care prind viața, atunci când noi spunem că ,,natura este moartă,, Oricât de puțin spațiu ai avea pe balcon, un ghiveci cu o floare care te cheamă doar din când în când să o îngrijești, este o decorațiune esențială pentru orice locuință.

Iată aici câteva sugestii de plante cărora perioada rece le place cel mai mult!

  1. Erica Carnea este una dintre plantele potrivite pentru spații deschise și reci. Într-un ghiveci sau o jardinieră, planta cu florile albe, mov sau lila, preferă și înflorește în cele mai friguroase luni ale anului. Este recomandată tuturor celor care doresc un colț vesel pe balcon sau terasă!
  2. Variegated osmanthus este o plantă micuță, care crește într-un tufiș dens. Culoarea verde închis a frunzelor late se îmbină plăcut cu nuanțele de crem de pe marginile zimțate, atrăgând toate privirile și admirația musafirilor voștri. Arbustul originar din Japonia îți poate înfrumuseța apartamentul sau garsoniera în care locuiești!
  3. Mangold  este pe lângă o plantă decorativă care se îmbină echilibrat cu orice decor din casa ta și o legumă foarte nutritivă, recomandată diabeticilor sau celor cu carențe de potasiu sau sodiu. Din punct de vedere culinar, modul de pregătire este asemănător spanacului. Cele mai multe varietăți din această specie nu sunt foarte tolerante la frig, însă ,,Vates,, rezistă până la -10 grade Celsius. Este potrivită pentru balcon sau pentru grădina casei tale!
  4. Originar din zona mediteraneană, cimbrișorul  este o plantă decorativă ideală pentru apartament sau casă. Acesta rezistă pe balcon din vară, până în toamna târzie. Este plăcută atât vizual cât și olfactiv, cu floricele mărunte de culoare roz și o tentă subtilă, lemnoasă, care ne amintește de un câmp sau un deal însorit.
  5. Cu frunzele în nuanțe de mov închis, verde, cu accente aurii, Heuchera este o plantă perenă ideală pentru balcon, în concordanță cu atmosfera tomnatică și rece. Îți înfrumusețează balconul, oferindu-i o notă orientală.

O garsonieră, un apartament, sau o casă unde sunt folosite ca și decor plante de orice fel, este o locuință vie și luminoasă. Înfrumusețează-ți spațiul de lucru, camera de zi sau balconul cu o plantă în ghiveci și o să observi cum starea ta de spirit se va schimba!

Related Posts

Cum sa creezi iluzia unui tavan inalt

Cum sa creezi iluzia unui tavan inalt

Mulți oameni visează să aibă tavane înalte în orice încăpere. Dar, luați în considerare acest lucru: Camerele cu tavane …

Read More
Design cu oglinzi

Design cu oglinzi

Oglinzile pot face minuni într-o încăpere. Ele pot crea iluzii, cum ar fi să mărească un spațiu, dacă acesta este mic. De asemenea, …

Read More