Blog

Fii la curent cu ultimele noutăți!
Top 5 al celor mai inedite cladiri din lume in 2014

Top 5 al celor mai inedite cladiri din lume in 2014

1. Burj Khalifa

Burj Khalifa este un zgarie-nori din Dubai si, la ora actuala, este cea mai inalta cladire din lume si cladirea cu cele mai multe etaje. Masoara 828 m inaltime si are 160 de etaje. Complexul cuprinde 30.000 de locuinte, 9 hoteluri, 3 hectare de parcari,19 turnuri, Mall-ul Dubai si un lac articial cu o suprafata de 12 hectare. Costurile totale ale proiectului au fost de 1,4 miliarde de dolari.

Chinezii doresc sa depaseasca aceste recorduri, construind Sky City Tower, Changsha. Constructia ar fi trebuit sa aiba 220 de etaje si 838 metrii inaltime. Spun ar fi trebuit, pentru ca desis- anuntat construirea in 90 de zile -potrivit constructorilor- si finalizarea in 2014, Sky City inca exista doar ca si proiect.

2. Songjiang Hotel, China

Acesta este un hotel al carui constructie a inceput din anul 2013 si care ar putea fi deschis anul viitor. Cladirea este adapostita intr-o pestera de 100 m inaltime iar primele etaje vor fi sub apa deaorece se planuieste devarsarea unei cascade cu apa de pe ultimul etaj al hotelului. Odata finalizat, hotelul va avea 400 de camere, sali de conferinta, de bal, restaurant piscine si un centru de sport acvatic.

3. Spaceport America, New Mexico, SUA

Ei bine, realitatea nu e chiar atat de departe de filmele SF pe cat am crede. Primul port spatial comercial din lume este gata sa isi primeasca vizitatorii. Are o locatie de 728 de hectare, o pista de 3,2 km, un hangar, un terminal si un centru de operatiuni special. Pe langa faptul ca reprezinta sediul comercial al unor companii aeronautice majore, cladirea Spaceport este si gazda unor evenimente speciale sau filmari.

4. Yacht Club de Monaco

Denumit si `Strazile din Monaco`, acesta este un proiect indraznet care a fost conceput sa extinda orasul Monaco...pe apa. Acest complex este descris ca un mini-oras si are aspectul unei nave uriase ancorata in port.

5. Turnul One World Trade Center

Cladirea este construita pe locul unde au fost Turnurile Gemene prabusite in atacurile teroriste din 11 septembrie 2001 si a fost inaugurata in anul 2014. Cladirea de birouri are 104 etaje si inaltimea de 546,2 metri, fiind cel mai inalt imobil din Emisfera Vestica. Poate ca nu se compara cu Burj Khalifa, dar are o semnificatie simbolica a renasterii.

Related Posts

Cartierul Gruia - Student, caut chirie

Cartierul Gruia - Student, caut chirie

Din seria cartierelor aflate în topul preferințelor studenților, dar nu numai, își face loc și cartierul Gruia. Noi am vorbit și desp…

Read More
Tu ai idee în care cartier s-au închiriat cele mai multe apartamente luna aceasta?

Tu ai idee în care cartier s-au închiriat cele mai multe apartamente luna aceasta?

Dacă te-ai hotărât să te muți la Cluj sau doar să îți schimbi locuința, noi îți spunem care sunt cele mai ”preferate&r…

Read More