Blog

Fii la curent cu ultimele noutăți!
Sfaturi utile pentru cumpararea locuintei ideale

Sfaturi utile pentru cumpararea locuintei ideale

5aAtunci cand vrei sa iti cumperi o locuinta noua, trebuie sa iei in calcul unele aspecte inainte de a trece direct la procesul de cumparare.  Achizitionarea unui apartament, a unei garsoniere sau a unei case, presupune in primul rand parcurgerea unor detalii importante pentru a ajunge la cea mai buna decizie de cumparare.

Daca esti nedumerit si ai nevoie de ajutor, noi iti oferim cateva sfaturi importante si utile pentru cumpararea unei locuinte ideale.

Bugetul disponibil este conditia de baza si cel mai important aspect, dupa care te ghidezi in cautarea locuintei potrivite.  Bugetul alocat trebuie sa fie mai mare decat pretul locuintei, deoarece pot sa apara cheltuieli neprevazute, iar o parte din bani trebuie sa fie alocati si pentru decorarea locuintei, pentru ca in primul rand trebuie sa te simti ca acasa.

Cautarea zonei potrivite este unul dintre detaliile importante. Un cartier linistit,  cu scoli bune, ar fi perfect pentru viata de familie. Locuinta ta nu trebuie sa fie doar o casa ci trebuie sa fie un camin. Asadar, orienteaza-te spre zone cat mai linistite si in apropiere de toate necesitatile de care ai nevoie.

In orice caz, indiferent de zona aleasa, este bine ca tu ca viitor cumparator sa treaci de cateva ori prin vecinatatea viitoarei locuinte: ziua si noaptea, in week-end si in timpul saptamanii, in asa fel incat sa iti faci o idee despre  profilul zonei. In plus sunt cel putin doua criterii de baza dupa care orice cumparator se poate ghida in momentul in care isi alege o locuinta: scolile si gradul de siguranta din zona aleasa.

Inainte sa cumparati, studiati piata. Este indicat sa stiti ce vreti sa cumparati inainte de a incepe cautarile pentru o noua casa. Piata imobiliarelor se schimba de la o zi la alta. Din acest motiv, tu trebuie sa studiezi piata o perioada mai lunga de timp, pentru a-ti face o idee despre ce vrei exact sa cumperi si unde.

Apelarea la un agent imobiliar. Doar apeland la un agent imobiliar cumparatorul are siguranta ca obtine cele mai bune servicii de consiliere in procesul de cumparare a unei locuinte. Un agent imobiliar iti poate oferii informatii de calitate si te poate indruma spre cea mai buna decizie. Acest fapt se datoreaza experientei agentului si faptului ca acesta este un cunoscator al pietei imobiliare.

Daca in urma cu cativa ani, cumparatorii erau sceptici in privinta angajarii unui agent imobiliar, acestia preferand sa isi caute singuri o casa de vanzare, acum tot mai multe persoane apeleaza la serviciile unui agent pentru ca le usureaza munca si primesc servicii de calitate.

Related Posts

Cartierul Gruia - Student, caut chirie

Cartierul Gruia - Student, caut chirie

Din seria cartierelor aflate în topul preferințelor studenților, dar nu numai, își face loc și cartierul Gruia. Noi am vorbit și desp…

Read More
Tu ai idee în care cartier s-au închiriat cele mai multe apartamente luna aceasta?

Tu ai idee în care cartier s-au închiriat cele mai multe apartamente luna aceasta?

Dacă te-ai hotărât să te muți la Cluj sau doar să îți schimbi locuința, noi îți spunem care sunt cele mai ”preferate&r…

Read More