Blog

Fii la curent cu ultimele noutăți!
Sfaturi privind pregatirea gradinii pentru iarna

Sfaturi privind pregatirea gradinii pentru iarna

Se apropie iarna, iar cei care stati la casa trebuie sa va apucati de pregatirea gradinii pentru sezonul rece. Este foarte important ca înainte de caderea primei zapezi sa va curatati gradina de resturile ramase în urma strângerii recoltei. În acest fel, primavara, solul va fi pregatit mult mai repede pentru urmatoarele recolte.

frunze uscate

Momentul ideal pentru începerea pregatirilor de iarna este sfârsitul lunii octombrie, începutul lunii noiembrie. Dupa recoltarea legumelor si fructelor, este important sa eliminati tulpinile si frunzele uscate, pentru ca acestea pot constitui o sursa de îmbolnavire. Totodata, curatarea gradinii protejeaza pamântul de ouale insectelor daunatoare.

Dupa ce curatati pamântul de crengute si frunze uscate, puteti folosi materiale precum îngasamântul, pentru a  va rasfata solul. În aceasta perioada rece, este important sa va fertilizati gradina cu un îngrasamânt potrivit, de preferat bogat în potasiu si în fosfor. Atentie însa la îngrasamânt, pentru ca printre acestea se pot ascunde si buruieni. Chiar daca temperaturile sunt mai scazute iarna, buruienile continua sa se dezvolte. Din acest motv, plivirea gradinii este un pas foarte important.

Daca aveti în gradina plante perene si mici tufe, este indicat sa le acoperiti cu un strat gros de frunze uscate sau cu crengi de brad pentru ca în acest fel le veti proteja de înghet. Peste straturile de bulbi se pot aseza frunze uscate care nu vor permite pamântului sa crape la temperaturi scazute. Însa, daca pamântul crapa, iar bulbii sunt plantati la o suprafata mica, exista sanse ca acestia sa iasa din pamânt.

Daca aveti pomi fructiferi în gradina, este bine sa le taiati crengile. Însa, trebuie sa fiti atenti la acest aspect deoarece exista posibilitatea ca la sfâtsitul sezonului, pomii sa înfloreasca iar taierea crengilor în aceasta perioada le poate afecta dezvoltarea armonioasa.

Tot ce trebuie sa faceti este sa urmati aceste sfaturi si gradina dumneavoastra va fi protejata pe timpul sezonului rece, urmând ca toamna urmatoare sa culegeti roadele unei gradini bine îngrijite!

Related Posts

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Prima camera pentru bebelus este un loc in care mama si bebelusul isi vor petrece cea mai mare parte a timpului. Pentru 2020, designerii…

Read More
Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

O casă este adesea cea mai mare investiție financiară pe care o vei face în viață. Iata câteva sfaturi suplimentare pe măsură ce ai în vede…

Read More