Blog

Fii la curent cu ultimele noutăți!
Racoreste-ti locuinta, chiar si fara aer conditionat

Racoreste-ti locuinta, chiar si fara aer conditionat

Cum-sa-va-racoriti-locuinta-prin-culoare-600x494Caldura ne toropeste si cu totii visam la aparatul de aer conditionat care sa ne aduca racoarea in incinta locuintei. Unii dintre noi nu-si pot instala in casa aer conditionat, fie pentru ca se gandesc la faptul ca se spune ca nu e sanatos, fie ca nu au bugetul pregatit pentru o astfel de cheltuiala. Totusi, trebuie sa sti ca exista cateva modalitati care te vor ajuta sa iti racoresti casa chiar si fara a apela la confortul aparatului de aer conditionat.

Acopera ferestrele casei tale

Trage storurile, jaluzelele sau draperiile in timpul zilei, imediat ce soarele incepe sa-ti bata in geam. In acest mod, vei impiedica caldura sa-ti patrunda in casa. Descopera geamul doar cand vine seara. In cazul in care nu ai buget pentru nici unul dintre cele enumerate mai sus, poti acoperi geamurile cu folie de aluminiu. Atentie! Draperiile din material textil trebuie sa fie din culori deschise, deoarece c ulorile inchise atrag caldura.

Deschide geamurile noaptea

Pentru a racori casa, tine noaptea geamurile deschise. Lasa toate usile de interior deschise, astfel incat aerul sa circule. De asemenea, poti lasa deschise chiar si usile dulapurilor din bucatarie si ale sifonierelor pentru ca imagazineaza caldura pe timpul zilei. Asigura-te ca te trezesti suficient de devreme pentru a le inchide la loc (in jurul de 5-7 dimineata), inainte sa inceapa galagia adesea enervanta de afara.

Apeleaza la ventilatoare

Ventilatoarele trebuie sa fie un aliat de seama in lupta cu temperaturile ridicate. Cel mai indicat este ventilatorul prins in tavan. Pentru a crea senzatia de aer conditionat, pune un pet de 2 litri la congelator, apoi cand este gheata scoate-l si asaza-l intr-un bol sub ventilator. Astfel, aripile ventilatorului vor imprastia racoarea pe masura ce geata se topeste.

Inchide toate sursele de caldura

Evita pe cat posibil sa nu folosesti cuptorul pe timpul zilei (atat cuptorul de la aragaz, cat si cel cu microunde). Becurile incandescente sunt o alta sursa de caldura, asa ca este indicat sa le inlocuiesti cu cele compacte fluorescente. inchide computerul, televizorul sau alte aparate electrocasnice pe care nu le folosesti. Este indicat sa le scoti din priza, nu doar sa le inchizi din telecomanda.

Related Posts

Stocul de spaţii de birouri din principalele oraşe regionale a depăşit 1 milion mp

Stocul de spaţii de birouri din principalele oraşe regionale a depăşit 1 milion mp

Stocul de spaţii de birouri din principalele oraşe regionale a depăşit 1 milion mp 30% din volumul din Bucureşti. Iaşi a devenit al doilea cel …

Read More
O casă…pentru toate gusturile

O casă…pentru toate gusturile

Cauți să te muți la o casă nouă care să satisfacă și cele mai pretențioase gusturi? Avem locuința ideală pentru tine. Este vorba de o casă…

Read More