Blog

Fii la curent cu ultimele noutăți!
Proiectul `Gradina mea de flori`

Proiectul `Gradina mea de flori`

Gradina de flori ne poate induce o stare de bine de cum ajungem acasa, oricat de obositi si nervosi ajungem de la serviciu. Chiar daca nu avem timpul si energia sau disponibilitatea financiara de a ne realiza o gradina sofisticata, cu putin efort putem ajuta natura sa creeze un spatiu verde, placut si benefic, pentru noi si familia noastra. Iar acum, la inceputul primaverii, este momentul de a incepe `Proiectul Gradina mea de flori`.

Simplitatea este o alegere buna in orice aspect, iar gradina noastra nu este exclusa. Astfel pentru o gradina simpla sugeram sa :

  • alegeti maxim 3 culori pentru plante, mentineti spatiul deschis si completati pe parcurs.
  • armonizati culorile pe care le alegeti cu cromatica exteriorului casei. `Astfel, daca exteriorul este deschis la culoare, cu un acoperis maro sau negru, ideal ar fi sa folositi maxim doua nuante pentru flori: mov si lila, galben si portocaliu sau roz si rosu. `
  • in alegerea plantelor de exterior este important sa luati în calcul si caracteristicile lor ( cât de mult sunt predispuse la crestere, când înfloresc, ce durata de viata au). De asemenea, puteti alege anumite zone în care sa pozitioanati o planta care în timp devine mai bogata si mai înalta. Aceasta este ideala pentru cei care nu beneficiaza de suficienta intimitate, limitând astfel accesul privirilor vecine.
  • mobilierul de exterior trebuie sa fie în acelasi ton cu spatiul construit. Fie ca vorbim despre un sezlong în mijlocul gradinii, o piscina, o masuta cu fotolii sau un balansoar acestea dau o nota familiala si umana spatiului verde.

In plus, ghivecele cu flori înfrumuseteaza aspectul casei daca sunt pozitionate pe pervazele geamurilor, pe alei sau pe terasa. Mai puteti decora gradina dumneavoastra cu cosulete, impletituri din nuiele, butoiase din lemn vesel vopsite, hamace, fantani, clopotei etc. O idee interesanta este adaugarea unei pardoseli in prelungirea casei. Puteti aseza o masa, scaune, un fotoliu si v-ati creat un spatiu de luat masa, baut cafeaua si petrecut timpul in aer liber.

Timpul pe care il veti dedica amenajarii gradinii dumneavoastra va fi cu siguranta unul petrecut placut si util, asa ca va uram spor la treaba.

1re2re 12345

Related Posts

Cartierul Gruia - Student, caut chirie

Cartierul Gruia - Student, caut chirie

Din seria cartierelor aflate în topul preferințelor studenților, dar nu numai, își face loc și cartierul Gruia. Noi am vorbit și desp…

Read More
Tu ai idee în care cartier s-au închiriat cele mai multe apartamente luna aceasta?

Tu ai idee în care cartier s-au închiriat cele mai multe apartamente luna aceasta?

Dacă te-ai hotărât să te muți la Cluj sau doar să îți schimbi locuința, noi îți spunem care sunt cele mai ”preferate&r…

Read More