Blog

Fii la curent cu ultimele noutăți!
Prin amenajarea gradinii, valoarea unei proprietati poate fi ridicata cu cateva mii de euro

Prin amenajarea gradinii, valoarea unei proprietati poate fi ridicata cu cateva mii de euro

collageGradina este unul dintre principalele motive pentru care este atractiva o casa, astfel ca trebuie sa arate cat mai bine, in special cand proprietatea este scoasa la vanzare. Desi conceptul de amenajare peisagistica nu este inca foarte familiar romanilor, investitia este totalmente recuperabila, chiar poate aduce si profit. Un specialist in domeniu poate ridica valoarea proprietatii cu circa 10%.  

In general, proprietarii nu-si amenajeaza gradinile special pentru a ridica valoarea proprietatii, desi nu ar trebui sa scape din vedere acest lucru. Arhitectura de calitate a spatiului verde atrage atentia chiar si in cazul unui ochi neavizat, la fel ca in cazul amenajarilor interioare.

Specialistii din domeniul imobiliar confirma faptul ca orice client este atras de spatiul verde aranjat spectaculos, iar o casa care are o astfel de curte are mai multe sanse la vanzare, chiar si in vremuri in care bugetul este restrans. Astfel, trebuie sa sti ca locuintele cu gadini amenajate fac impresie buna inca de la prima vizionare. Din acest motiv, gradina casei ar trebui tratata cu aceeasi seriozitate ca orice alta investitie finainciara pe care iti doresti sa o faci.

Planifica atent fiecare pas

Proprietarul unei gradini trebuie sa studieze factorii investitiei, exact ca un investitor care decide sa plaseze niste bani. Ideal este sa stie exact in ce anume sa investeasca, pentru a adauga valoare locuintei. Gradinile frumoase se dezvolta, in general, dupa un plan peisagistic bine gandit, adaptat locului, dar si zonei respective. Iar adevarata splendoare apare abia dupa ani buni, atunci cand plantele ating maturitatea. De aceea este foarte util ajutorul unui arhitect sau inginer peisagist. Tot specialistul va sti cum sa lase loc de manevre, in cazul in care pe parcursul amenajarii de razgandesti.

Gradinile difersificate > mai rezistente

Un mix de tipuri de investitii ajuta ca portofoliul sa treaca cu bine de fluctuatiile din piata. in mod similar, un mix de mai multe specii rezista la probleme precum boli si insecte mult mai bine decat o gradina cu acelasi tip de plante. Se poate crea un microclimat in gradina – plante care atrag fluturi, care atrag pasari, care mananca din insectele daunatoare, astfel plantele vor rezista in mod ecologic atacurilor daunatorilor. Dar mixtura trebuie facuta foarte atent, plantele care vor convietui trebuie alese cu grija.

Cumpara ieftin, vinde cu profit

Costurile initiale pot fi dramatic reduse, fara a compromite calitatea sau gradul de sofisticare a peisajului, prin cumpararea unor specimene mici, a unor puieti. Un alt avantaj este faptul ca plantele mici pot fi transportate si plantate personal, iar pentru cele deja mari este nevoie de ajutor profesionist care, de obicei, costa cam la fel de mult ca si planta. Cu toate acestea, specialistii atrag atentia asupra faptului ca nu exista varianta optima – si frumos, si ieftin, si rapid.

Related Posts

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Prima camera pentru bebelus este un loc in care mama si bebelusul isi vor petrece cea mai mare parte a timpului. Pentru 2020, designerii…

Read More
Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

O casă este adesea cea mai mare investiție financiară pe care o vei face în viață. Iata câteva sfaturi suplimentare pe măsură ce ai în vede…

Read More