Blog

Fii la curent cu ultimele noutăți!
Primavara este cea mai buna perioada pentru a-ti vinde locuinta

Primavara este cea mai buna perioada pentru a-ti vinde locuinta

Casa Parohiala Primavara _2012Iti doresti sa iti vinzi locuinta insa nu stii care este momentul oportun sa scoti oferta pe piata? EI bine, grabeste-te, specialistii imobiliari sustin ca momentul perfect este primavara! In timpul acestui sezon, cumparatorii sunt mai receptivi si mai numerosi, iar natura si razele soarelui imbunatatesc considerabil aspectul oricarei locuinte. Totusi, vanzatorii trebuie sa intelega ca nu isi vor vinde proprietatea pentru ca este primavara si sa acorde atentie si celorlalte aspecte.

Regulile nescrise pe piata imobiliara

Una dintre “regulile” neoficiale de pe piata imobiliara sustine ca lunile de primavara sunt cele mai potrivite pentru a scoate la vanzare o locuinta.Motivele sunt variate iar explicatiile sunt numeroase. In aceasta perioada a anului clientii aflati in cautarea unei locuinte sunt mai motivati, intre marile concedii din an(cel de Craciun si cel de vara). Desigur, expertii sustin ca acest lucru nu este valabil doar pentru piata imobiliara din tara noastra, si si pentru restul statelor din Europa sau in Statele Unite ale Americii. Desi unii clienti sunt decisi sa cumpere si in timpul toamnei, primavara are un atu important: totul este foarte verde si toate locuintele sunt mai iluminate si capata un aspect placut. Astfel, se poate vorbi despre o tendinta ca cea mai buna perioada sa te muti este primavara; temperaturile prietenoase iti vor fii un ajutor de nadejde cand trebuie sa te muti iar atitudinile oamenilor au si el un aer proaspat, asemeni primaverii.

Un alt motiv pentru care majoritatea clientilor cauta sa isi cumpere noua locuinta in lunile de primavara este ca acest sezon este prielnic pentru a putea incepe eventualele lucrari de reparatii si reamenajare, astfel incat acestea sa se incheie pana la inceputul toamnei. Pe de alta parte, familiile cu copii prefera sa achizitioneze pana in luna iunie, pentru a se putea muta si renova pe perioada vacantei de vara, cand copiii pot ramane la bunici. Motivele sunt diverse, insa statisticile conduc la aceeasi concluzie: vanzarile ating un varf in lunile de primavara, iar mai bine de jumatate dintre cei care se muta efectiv intr-un nou camin o fac la inceputul verii.

Atuurile trebuie sustinute de un aranjament potrivit al locuinteiheating-systemscrop

Primavara este considerat a fi cel mai bun anotimp pentru expunerea unei proprietati, indiferent ca este vorba de un apartament la bloc sau de o casa cu gradina. Dupa iarna mohorata, natura revine la viata, ceea ce confera culoare chiar si celor mai cenusii cladiri. Totusi, specialistii ne atrag atentia ca indiferent de peisajul inverzit ce se poate vedea pe geam, nu trebuie sa neglijam micile reguli de amenajare a unei locuinte inainte de a primi un potential client. Astfel, ai grija sa faci curatenie generala si sa efectuezi reparatiile minore; acestea sunt actiuni obligatorii inainte de a scoate o proprietate la vanzare. Aspectul luminos al locuintei cucereste clientii; ideal ar fi sa programezi majoritatea vizionarilor atunci cand bate soarele in geamurile casei tale.

In final, o proprietate poate arata excelent, soarele si gradina inflorita pot fi de vis, dar daca pretul initial este mult prea ridicat, cumparatorii se vor orienta cu usurinta catre altceva. Perioada cea mai aglomerata din an presupune o competitie mai intensa, iar vremurile in care clientii plateau oricat pentru o casa frumoasa apartin trecutului.

Related Posts

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Prima camera pentru bebelus este un loc in care mama si bebelusul isi vor petrece cea mai mare parte a timpului. Pentru 2020, designerii…

Read More
Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

O casă este adesea cea mai mare investiție financiară pe care o vei face în viață. Iata câteva sfaturi suplimentare pe măsură ce ai în vede…

Read More