Blog

Fii la curent cu ultimele noutăți!
Ponturi utile pentru decorarea casei tale

Ponturi utile pentru decorarea casei tale

Pentru ca sanatatea noastra este strans corelata cu igiena, este o reala necesitate sa stim cum sa ne ferim de locurile care sunt adevarate focare de infectie, dar si cum sa procedam pentru a evita situatiile neplacute. In acest articol va prezentam care sunt care  sunt cele mai murdare obiecte, regasite in orice locuinta!images (2)

Carpa de vase

In primul rand, un adevarat focar de microbe este carpa de bucatarie sau buretele cu care spala, vasele. Mai mult, faptul ca acesta din urma este umed ajuta la inmultirea acestora. Stafilococi, virusul gripei sau salmonella sunt doar cateva dintre bacteriile gasite de cercetatori. Cum sa ne protejam? Este bine sa treceti buretii si carpa prin apa fierbinte dupa ce le utilizati. La finalul zilei, carpa de vase merge la spalat iar buretele poate fi sterilizat daca il lasati umed in microunde, pentru 1 minut. Mai mult, buretii de vase trebuie schimbati la fiecare cateva saptamani.

Chiuveta

Chiuveta din bucatarie contine mai bine de 500.000 de bacterii, spun specialistii, de 10 ori mai multe decât cele gasite pe colacul scaunului de toaleta.Combinatia dintre umezeala si resturi de mancare este extreme de nociva.  Cum o curatam? Dupa ce prepari mâncare, de câteva ori pe saptamâna, uda chiuveta si foloseste o perie pentru a scapa de toate bacteriile, apoi foloseste un produs de curatare, pe care îl pulverizezi si lasi în chiuveta 10 minute, apoi clatesti.

Telecomanda si tastatura

Telecomanda televizorului si tastatura de la laptop sau PC sunt si ele pe un loc fruntas în topul celor mai murdare lucruri din casa, dat fiind ca sunt curatate rar desi sunt utilizate de toata familia. Marea problema e reprezentata de faptul ca oamenii manânca, de multe ori, în fata televizorului sau a PC-ului, asa ca uleiul sau frimiturile reprezinta hrana si mediul perfect pentru ca bacteriile sa se dezvolte.Utilizati servetele dezinfectante, în fiecare saptamâna, având grija sa le deconectezi si scoti din priza înainte de a face asta.

Periuta de dinti

Din pacate, de fiecare data când te speli pe dinti poti lua germeni de pe periuta de dinti. Depozitata în baie, într-un mediu umed, în apropierea toaletei, de unde de fiecare data când se trage apa se poate contamina cu bacterii, periuta nu e deloc curata. Pentru a o curate, acesta trebuie lasata sa se usuce in picioare, intr-un pahar sau suport, cat mai departe de toaleta. In plus, trebuie precizat faptul ca puteti reduce germenii din baie daca de fiecare data cand trageti apa puneti jos capacul toaletei. De asemenea, periuta de dinti trebuie schimbata la 3 luni.

Prosoapele de baie

Daca prosoapele ramân umede timp de 20 de minute sau chiar mai mult, dupa baie, e momentul propice pentru înmultirea bacteriilor. Si de fiecare data când folosim un astfel de prosop, crestem riscul dezvoltarii sau agravarii unor alergii si boli de piele sau a contractarii unei infectii serioase, spun specialistii. Dupa utilizare, prosoape le trebuie scoase la aer si lasate sa se usuce in afara baii. Dupa trei sau patru folosiri, spala-le în apa fierbinte si clor –daca sunt albe- si usuca-le rapid, eventual calcându-le.

Covorul din sufragerie

Avand mai mult de 200000 de bacterii, covorul din sufragerie este si el printer cele mai murdare obiecte regasite intr-o locuinta! Si de fiecare data când mergem sau când copiii se rostogolesc pe el, aducem bacteriile mai aproape de suprafata. E obligatoriu sa fie aspirat saptamânal si, apoi, daca e posibil, pulverizat cu un produs special dezinfectant pentru covoare –dupa ce îl testezi, pentru ca ar putea deteriora culorile covoarelor orientale. O data pe an e bine sa apelezi la o companie care curata covoarele folosind un jet puternic de abur.

Related Posts

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Prima camera pentru bebelus este un loc in care mama si bebelusul isi vor petrece cea mai mare parte a timpului. Pentru 2020, designerii…

Read More
Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

O casă este adesea cea mai mare investiție financiară pe care o vei face în viață. Iata câteva sfaturi suplimentare pe măsură ce ai în vede…

Read More