Blog

Fii la curent cu ultimele noutăți!
Palatul Roz a lui Jayne Mansfield

Palatul Roz a lui Jayne Mansfield

In anul 1960, regina auto-promovarii Jayne Mansfield, a fost fotografiata in casa sa de pe Sunset Boulevard, Los Angeles, de catre fotograful Alan Grant pentru revista LIFE. Cumparat in 1957, enormul conac colonial spaniol; initial construit pentru actorul-cantaretul din anii 30, Rudee Vallee; a fost reinventat de catre sotul actritei, Mr. Univers-Mickey Hargitay, intr-un castel roz, o veritabila reflexie a personalitatii faimoasei actrite.

Hargitay si-a folosit anterioarele cunostinte in constructii pentru a transforma conacul intr-un omagiu adus imaginii sotiei sale. Cunoscand atasamentul lui Jayne pentru culoarea roz, Hargitay a luat-o drept baza pentru paleta de culori folosita in designul interior; totul, incepand cu peretii si terminand cu piscina in forma de inima din curte, cu mesajul "I Love You, Jaynie", fiind realizat in diverse tonuri de roz.

Dupa tragicul accident care a ucis-o pe actrita, conacul a fost cumparat de tobosarul trupei Beatles, Ringo Starr, care a incercat sa remodeleze proprietatea dupa propriul sau gust; insa tentativa lui de a vopsi peretii intr-o culoare alba, asemenea cover-ului faimosului album Beatles, a esuat, vechea culoare persistind, chiar si dupa numeroase incercari.

Intr-un final, casa a fost cumparata in 1976 de catre cantaretul pop britanic si admiratorul lui Mansfield, Engelbert Humperdinck. Acesta a restaurat exteriorul conacului la splendoarea sa roz, fapt care l-a conditionat sa creada ca spiritul lui Jayne Mansfield s-ar fi intors in vechea lui rezidenta. Humperdinck a afirmat ca de nenumarate ori a simtit aroma parfumului de petale de trandafir in casa, acesta fiind preferatul actritei; iar o data a crezut ca chiar a vazut fantoma lui Mansfield. Aceste aparitii s-au oprit dupa ce conacul a fost binecuvantat de un preot, in 1980.

Humperdinck a vandut proprietatea in 2002, cu conditia ca aceasta da fie pastrata in varianta originala; insa la citeva saptamani dupa finalizarea vanzarii, noii proprietari si-au anuntat intentia de a o demola in intregime. Spre marea indignare a istoricilor Hollywodieni, conacul a fost distrus la sfirsitul anului 2002; insa disparitia acestuia nu a putut eradica spiritul vivace a lui Jayne Mansfield. Mostenirea ei persista, in special sub forma fiicei sale, frumoasa actrita Mariska Hargitay, cunoscuta pentru rolul sau in serialul Law & Order: Special Victims Unit.

Related Posts

Cartierul Gruia - Student, caut chirie

Cartierul Gruia - Student, caut chirie

Din seria cartierelor aflate în topul preferințelor studenților, dar nu numai, își face loc și cartierul Gruia. Noi am vorbit și desp…

Read More
Tu ai idee în care cartier s-au închiriat cele mai multe apartamente luna aceasta?

Tu ai idee în care cartier s-au închiriat cele mai multe apartamente luna aceasta?

Dacă te-ai hotărât să te muți la Cluj sau doar să îți schimbi locuința, noi îți spunem care sunt cele mai ”preferate&r…

Read More