Blog

Fii la curent cu ultimele noutăți!
Oportunitati in viata, oportunitati in afaceri...

Oportunitati in viata, oportunitati in afaceri...

„There is no security in life, only opportunity.”
Mark Twain

Se vorbeste adesea despre oportunitate, despre a profita de o sansa atunci când îti este oferita, despre « norocul » pe care îl au unele persoane de a fi „omul potrivit la locul potrivit”. Nu discutam astazi despre felul în care apar oportunitatile, sau despre cât trebuie sa le cauti si sa le doresti, ci despre felul în care trebuie reactionat în momentul în care o oportunitate apare.

Astfel, zicala de mai sus trebuie interpretata punând accentul pe „omul potrivit” – omul pregatit – pentru ca, mai devreme sau mai târziu, atunci când se va afla în „locul potrivit”, va putea profita de sansa. Pentru a obtine ceea ce ne dorim, spre exemplu, un loc de munca pe care sa-l îndragim, trebuie sa porneasca totul de la noi, sa investim în studii si în dezvoltarea noastra profesionala.

Ideea acestui articol a aparut în urma unei discutii cu specialistii de la Hink HR care au intervievat multi candidati pentru diferite posturi, majoritatea dintre acesti candidati fiind foarte competenti dar care nu au reusit sa depaseasca cu succes interviul de angajare. De ce se întâmpla acest lucru? De ce oameni bine pregatiti profesional nu sunt considerati potriviti pentru un anumit post?

Pentru a raspunde acestor întrebari, trebuie sa ne gândim ca, indiferent de post si indiferent de profil, un angajat îsi desfasoara activitatea într-un anumit mediu, interactioneaza cu colegii si cu superiorii, trebuie sa înteleaga o cultura organizationala si sa se integreze într-o comunitate. Un interviu de angajare se axeaza si pe aceste aspecte, nu numai pe testarea cunostintelor într-un anumit domeniu.

A sti sa te prezinti la un interviu devine astfel un factor decisiv. Si de le cine putem învata acest lucru cel mai bine daca nu chiar de la intervievatori? Specialistii de la Hink HR si-au propus ca tematica a celui de-al doilea workshop organizat de ei sa fie tocmai interviul de angajare. Evenimentul va avea loc în data de 5 septembrie 2012 între orele 16-18 în Sala de conferinte a Royal Classic Hotel, Str. Liviu Rebreanu, Nr. 39, cartier Gheorgheni, Cluj-Napoca. Pentru a va numara printre participanti, va invitam cu drag sa va înscrieti online pe site-ul www.hink.ro .

Workshop - Interviul de angajare

Si pentru ca, într-un articol trecut, va prezentam primul workshop „Noi tendinte în dezvoltarea carierei”, mai jos puteti viziona un colaj cu imagini de la acel eveniment…

-------------------------- Autor: Ana-Maria Juhasz

Related Posts

Cartierul Gruia - Student, caut chirie

Cartierul Gruia - Student, caut chirie

Din seria cartierelor aflate în topul preferințelor studenților, dar nu numai, își face loc și cartierul Gruia. Noi am vorbit și desp…

Read More
Tu ai idee în care cartier s-au închiriat cele mai multe apartamente luna aceasta?

Tu ai idee în care cartier s-au închiriat cele mai multe apartamente luna aceasta?

Dacă te-ai hotărât să te muți la Cluj sau doar să îți schimbi locuința, noi îți spunem care sunt cele mai ”preferate&r…

Read More